Şarkışla'ya 3 Gün Sonra Su Verilmeye Başlandı

Ana boruların patlaması sonucu 3 gündür içme suyu alamayan Şarkışla'ya bugün sabah su verilmeye başlandı.

Yukarı Mahalle'de 3 Eylül pazartesi günü ana boruların patlaması sonucu ilçe geneline su kesintisi yaşandı. Onarımın ardından ilçeye verilen su, aynı noktada meydana gelen arızalar nedeniyle yeniden kesildi. Vatandaşlar su ihtiyaçlarını, kendilerine en yakın bölgelerde bulunan kuyu suyundan el arabalarıyla taşıyarak karşıladı.

Belediye Başkanı Kasım Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin içme suyunu taşıyan sistemin artık Şarkışla'nın yükünü taşıyamadığını söyledi.

Gültekin, şunları kaydetti:

''Eski usul yapılan asbest su borularının ana arterlerdeki yaklaşık 2 bin metrelik bölümü 400'lük plastik etilen borularla değiştireceğiz. Zira sık sık bu şekilde arızalar meydana geliyor. Bu arızalardan hem biz hem de vatandaşımız muzdarib oluyoruz. Bu sıkıntının toplu çözümü de boruların değiştirilmesinde yatıyor. Onun için de gerekli girişimlerde bulunduk, yaklaşık 300 bin lirayı bulan, 50 bin lirasını iller bankasının hibe olarak vereceği geri kalan kısmın da belediyemiz tarafından karşılanacağı bir çalışmayı önümüzdeki günlerde başlatacağız.''

Kırılan boruların onarılmasının ardından ilçeye bugün su verildi.

Kaynak: AA