Kırgızistan’da Yeni Hükümet Parlamentodan Güvenoyu Aldı

Kırgızistan’da iki partinin koalisyondan çekilmesiyle düşen hükümetin yerine gelen yeni hükümet, parlamentonun güvenoyunu kazandı.

Kırgızistan Meclisi’ne programını sunan başbakanlığa aday eski Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Cantörö Satıbaldiyev, daha sonra milletvekillerinin sorularını cevapladı. Toplantı sonunda hükümetin yapısı ve çalışma programına oy verilirken, Cantörö Satıbaldiyev 109 oy ile başbakan oldu; hükümeti de parlamentonun güvenoyunu kazandı.

Parlamentodaki 5 partiden Sosyal Demokratlar Partisi’nin Ata-Meken ve Ar-Namıs partileri ile birlikte oluşturduğu koalisyonun sonucunda kurulan yeni hükümetin başkanı olan Kırgızistan Başbakanı Cantörö Satılbaldiyev, oturumunda yeni hükümetin güvenoyu almasından sonra yaptığı konuşmada yeni kurulan koalisyonun daha da uzun süre çalışmasını diledi. Satılbaldiyev, “Ben de Kırgızistan’ın yaşadığı zor günlerde, ülkeyi geliştirmek ve önde gelen ülkelerden biri haline getirmek için elimden geldiği kadar çaba göstereceğim” dedi.

Toplantı sonunda Meclis Başkanı Asılbek Ceenbekov, Kırgız Hükümeti temsilcilerinin parlamentoda yemin edeceklerini hatırlatarak onları kutladı .
Kaynak: İHA