Silifke İlçesinde 1994'de Temeli Atılan, Ancak Ödenek Yetersizliği Nedeniyle Yapılamayan Kültür Merkezi İnşaatında Çalışma Yeniden Başladı

Silifke ilçesinde, 1994'de temeli atılan, ancak ödenek yetersizliği nedeniyle yapılamayan Kültür Merkezi inşaatında çalışma yeniden başladı.

Dönemin Kültür Bakanı Fikri Sağlar tarafından temeli atıldıktan sonra bodrum katı yapılan Mukkaddem Mahallesi'ndeki kültür merkezi inşaatının çalışmaları Halis Çoban Bağdaş İnşaat İş ortaklığı tarafından başlatıldı.

Atıl durumda bulunduğu dönemlerde kimi zaman vatandaşlar tarafından hayvan ahırı olarak da kullanılan merkezin kaba inşaatının yıl sonuna bitirilmesi planlanıyor.

İnşaatta çalışmalara başlayan firma yetkilisi Mustafa Bellice, gazetecilere yaptığı açıklamada, bodrum katı yapılan mevcut temelde güçlendirme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

İhalesi yapılıp temeli 1994'de temeli atılan ve o dönemde 14 milyon TL ödeneği bulunan merkezin kaba inşaatını yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Bellice, ''Ödenek geldiği takdirde Silifke'ye yakışır modern bir kültür merkezi inşa ederek Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredeceğiz'' dedi.

Muhabir: Hüseyin Haskan / Veli Gürgah

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA