Korsan Gösteri Sırasında Atılan Bomba 5 Yaşındaki Çocuğu Yaraladı

Adana'da bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının düzenlediği korsan gösteri sırasında polise atılan bir bombanın patlaması sonucu yoldan geçen 5 yaşındaki kız çocuğu yaralandı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Dağlıoğlu Mahallesi Karasu Kavşağında partililere hitap etti. Demirtaş, kalabalığa seslendikten sonra mahalleden ayrıldı. Ancak toplanan kalabalık emniyet için görev alan polise taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile saldırdı. Polis ise tazyikli su ve gaz bombası atarak grubu dağıtmaya çalıştı. Grup yolu kapatıp ateş yaktı. Akşamın karanlığında da faydalanan grup, havai fişek ve molotofkokteylinin yanı sıra bu kez el yapımı bomba atarak polise saldırmaya başladı.

Bu sırada bir el yapımı parça tesirli bomba, PKK yandaşları tarafından polise atıldı. Ancak atılan bombanın parçaları, o an yoldan geçen 5 yaşındakı kız çocuğu Nisanur G'ye isabet etti. Annesi tarafından polislerin olduğu yere getirilen Nisanur G, yoldan geçen bir vatandaşın aracına bindirilerek Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada müdahale edilen Nisanur G'nın beline saplanan şarapnel parçaları ameliyatla çıkarıldı.

Gösterinin ardından polise atılan fakat patlamayan el yapımı bombalara uzmanlarca el konuldu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor .
Kaynak: İHA