Karabük’te 104 Ücretli Öğretmen Görevlendirildi

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Karabük’te 104 ücretli öğretmenin görevlendirildiğini söyledi.

Karabük’te 104 Ücretli Öğretmen Görevlendirildi
Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Karabük’ün 4+4+4 sistemine en rahat geçen il olduğunu belirterek, aileleri, öğrencileri ve öğretmenleri mağdur etmemek için çok çalıştıklarını kaydetti.

Karabük’te 104 ücretli öğretmen görevlendirdiklerini kaydeden Gürpınar, “Karabük 4+4+4 sistemine en rahat en huzurlu geçen illerden birisi. Biz bu işi 30 Mart’ta TBMM’den geçti, ertesi gün ekibimizle sık sık toplantı yaparak bu işi nasıl halledebiliriz kafayı ona yorduk. Sistemi en güzel nasıl uygularız çalışmasını yaparken, üzmemiz gereken guruplar var. Velilerimizin, öğretmenlerimiz ve müdürlerimizin sistemden endişeleri vardı, bu endişeleri bertaraf etmek için çalıştık. Şuan itibariyle en huzurlu geçen millerden biriyiz. 32 müdürümüz var, bunların 4 tanesi branş öğretmeni, 28 tanesi sınıf öğretmeni arkadaşlar, ortaokul yaptığımız zaman ortaokul müdürü sınıf öğretmeni ters bir durum gibi gözüktü, müdürlerimizin endişeleri vardı, öğretmen arkadaşlarımızın endişeleri vardı, 5. sınıflar orta okul olunca, 5. sınıfların öğretmenleri endişe duymaya başladı, 4. sınıfa kadar olan öğretmenlerimizin de, ‘Benim puanım düşük, 5. sınıf öğretmenlerinden açıkta kalan arkadaşların puanları yüksek onlar bizim yerimize geçer mi’ diye endişeleri vardı. Bunların hepsine kafa yorduk ve hepsini çözdük.

Okulların kullanılmayan atıl durumda olan yerlerini derslik yaptık. 62 sınıf öğretmen fazlası vardı, biz bunları değerlendirdik ve hiçbirini mağdur etmedik. 68 tane daha derslik kazandıracağız. 104 ücretli öğretmen görevlendirdik. Okullarımız şuan kolej seviyesinde. Sınıflarımızda 20-25 öğrenci bulunuyor. Ne kadar derslik sıkıntımız varsa 4 yıllık yatırım programına yaydık. Yatırım programına Sosyal Bilimler Lisesi, Rehberlik Araştırma Merkezi bahçesine Bilim Sanat Merkezi aldırdık, gelecek sene için bir okul yaptırımını programa aldırdık. Karabük’te en büyük sıkıntımız okul yaptıracak arsa bulamıyoruz. Safranbolu’da da arsa bulma sıkıntımız var. inşallah bu sıkıntıları da en kısa zamanda bitirmiş olacağız” dedi.

Kaynak: İHA