Nazilli Eğitim-iş’ten 4+4+4'e Karşı İmza Kampanyası

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Nazilli Temsilciliği, 4+4+4 eğitim sistemine karşı imza kampanyası başlattı.

Nazilli Eğitim-iş’ten 4+4+4'e Karşı İmza Kampanyası
Eğitim-İş Nazilli Temsilciliği, "4+4+4 eğitim sistemine hayır" sloganıyla imza kampanyası başlattı. Eğitim-İş Nazilli Temsilcisi Gönül Açıkgöz ve sendika üyelerinin katılımı ile 2 gün süren imza kampanyasında 6 bin 500 imza topladı.

İmza kampanyası hakkında bilgi veren Gönül Açıkgöz; “Özellikle 5-6 yaş dönemi, uzmanlar tarafından çocuğun okula hazırlanma dönemi olarak tanımlanmaktadır. Yapılan değişiklik anasınıfı önemini ilköğretim içerisine almakta ve kural algısı oluşmamış, kalem tutma becerisi edinmemiş, oyun çağındaki çocukları eğitim etkinliklerine dahil etmektedir. Bu durum, çocuklarda okul fobisinin doğmasına neden olabilir, öz bakım becerileri açısında istenilen düzeyde gelişmediği için istenmeyen bir takım davranışlarla karşılaşılır ve çocuğun duygusal dünyasını onarılamayacak biçimde zedeleyebilir. Bu dönemdeki çocukların dikkat süresi kısa olduğu için okullardaki 40 dakikalık derslerde oturarak dikkatlerini derse vermelerine engel olabilir. Çocukların dikkat dağınıklığı, disiplinsizlik dinleme bozukluğu gibi etiketlendirmelere maruz kalmaları ve bu durumun sonraki eğitim yaşantılarını derinden etkilemesine neden olabilir. Anaokuluna gitmeden ilköğretime başlayacak olan çocuklarımızın yeterli bilişsel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimi sağlayamadan ilköğretimde sunulan becerileri edinmelerine engel olabilir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların fiziki yapılarında ve müfredat programlarında hiçbir hazırlık yapmadan uygulamayı başlattığını iddia eden Açıkgöz; “Okulların fiziki koşulları; merdivenleri, tuvaletleri, sıra ve masaları, tahtaları 5 yaş çocuğu için uygun değildir. Kaldı ki bu yıl üç farklı yaş grubundaki öğrenciler aynı sınıfa kayıt yaptırmış olacaklardır. 2012 yılı Eylül ayı itibariyle 60-66 ayını dolduran 5-5.5 yaş, 6 yaş ve geçen yıl birkaç aylığına zamanı dolmadığı için kayıt yaptırmayıp bu yıl kayıt yaptıracak 7 yaş grubu öğrenciler olmaktadır. Kanunun gerekçelerinde ısrarla üzerinde durulan ‘farklı gelişim dönemi’, aynı sınıfa kayıt yaptıracak böylece 5, 6 ve 7 yaşlarındaki çocuklarımız kalabalık sınıflara mahkum edilecektir” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ ÖĞRETMENLERİNDEN VE OKULLARINDAN AYRILACAK”
Okul dönüşümleri nedeniyle binlerce öğrencinin okullarından olduğunu ve yine binlerce öğretmenin norm kadro fazlası durumuna düşmekte olduğunu öne süren Açıkgöz; sözlerini şöyle tamamladı: “Bu durum hem okuttuğu sınıfı bırakmak zorunda kalan öğretmenleri hem de okullarından uzaklaştırılan öğrencileri mağdur edecektir. İlkokulun 4 yıla indirilmesi sonucunda ilk etapta 30 bin civarında sınıf öğretmeni norm kadro fazlası durumuna düşmüştür. Önümüzdeki yıllarda bu sayının 70 bine çıkması beklenmektedir. Böylece ocuğunuz bu yıl okula başladığında öğretmenini göremeyebilir”
Kaynak: İHA