Malatya Milli Eğitim Müdürü Bulut Açıklaması

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, derslik ihtiyaçlarının çok ileri düzeyde olmadığını bildirdi.

Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim-öğretimin ilkokul, ortaokul ve liselerde pazartesi günü başladığını hatırlatarak, böylece zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran 4+4+4 eğitim sisteminin de hayata geçirilmeye başlandığını söyledi.

Yaz tatili boyunca yeni sisteme geçişler için altyapı hazırlıkları yaptıklarını kaydeden Bulut, sistem üzerinden yapılan kayıt işlemlerinin sürdüğünü ifade ederek, ''66 ay üstü öğrenci sayımız 16 bin civarında. Velilerinin isteğine bağlı 60-66 ay arasındaki çocuklar da kayıt yaptırırsa, toplam 23 bin civarında yeni öğrencimiz olacak. Geçen eğitim-öğretim yılında bizim 12 bin 500 civarında birinci sınıfa kaydımız vardı. Bu eğitim-öğretim yılında nereden bakarsanız 8-9 bin öğrenci fazlalığımız olacak. Bu da derslik açığı demek. Biz il geneli itibariyle, özellikle ilçelerimizin hiçbirinde, derslik sıkıntısı yaşamıyoruz. İl merkezinde ise birkaç okulumuzda öğrenci yığılması var. Buralara velilerimiz çeşitli usullerle, okul çevresinde oturmadıkları halde adres kaydırmış. Bunun dışında derslik ihtiyaçlarımız çok ileri düzeyde değil'' diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 2016 yılına kadar dersliklerde 24 öğrenciden fazlasının olmamasını planladığını kaydeden Bulut, ''Böyle olunca da haliyle derslik eksiklerimiz olacak. Onun dışında bizim il genelinde derslik başına düşen öğrenci sayımız geçen eğitim-öğretim yılında ilköğretimde 27, liselerde 28, mesleki eğitimde 32 idi. İl merkezinde ise bu oranlar biraz daha değişebiliyor'' dedi.

Mehmet Bulut, Malatya'da ikili eğitim veren okul sayısının da oldukça fazla olduğunu ifade ederek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hedefinin normal öğretim şartlarında eğitim yapmak olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA