“Sınav Kaygısı ve Motivasyon” Konulu Konferans Verdi

Eğitimci Yazar Cihat Şener, bir sınavda başarılı olmanın tek yolunun çalışma olduğunu bildirdi.

“Sınav Kaygısı ve Motivasyon” Konulu Konferans Verdi
Rekor Dershanesi’nin organize ettiği ve konuşmacı olarak Eğitimci Yazar Cihat Şener’in katıldığı, ”Sınav kaygısı ve motivasyon” konulu konferans ilgi gördü.

Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen , “Sınav kaygısı ve motivasyon” konulu konferans öncesi konuşma yapan Rekor Dershanesi Kurucu Müdürü Mustafa Sarıtaç, sınavda Matematik’in önemine temas ederek, kendisinin de Matematikçi olduğunu hatırlatıp, “ Matematik’te başarı olan bir sınavda yüzde 98 başarılı olur. Diğer derslerde başarı olma, Matematik kadar önemli değildir” ifadelerini kullandı.

Eğitimci Yazar Cihat Şener ise konferansında, sınavda nasıl başarılı ulunur onu anlattı. Bir sınavda başarılı olmanın tek yolunun çalışma olduğunu bildiren Şener, “Bir elin 5 parmağından 5’i birbirinden farklıdır. Farklı olanı belirlemek için de sınav yapılır. Sınavda başarılı olmak için de programlı, düzenli ve planlı çalışmak gerekir” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sınav sistemlerine kafa yormamasını isteyen Şener, “ Adı SBS olur, OKS olur veya MBS olur. Siz sınava hazırlanın ismi önemli değildir. Siz gerek okul ve gerek dershane öğretmenlerinizden her zaman destek alıp kendinizi sınvalara iyi hazırlayın”diyen Şener, daha sonra şunları söyledi: “Bir annenin çocuğuna ‘çalış” demenin yanı sıra, “Çocuğum, geleceğin için çalışman gerekiyor. Bak, etrafındakilere çalışan başarılı oldu ve isteği okulu kazandı. Sen de istediğin okulu kazanman için çalışman gerekiyor’ demesi gerekir. Çocuğun başarısında aile de önemlidir.” Yeni eğitim sistemi 4+4+4 konusuna da temas eden Cihat Şener, “Hemen karşı çıkmayalım. Bakılım ve görelim, bu eğitim sistemi ne getirecek. Zaman gösterecek. Bakalım ne getirecek” ifadelerini kullandı.

Konferans sonunda Şener izleyicilerin sorularını da cevaplandırdı.

Şener’e Mustafa Sarıtaç tarafından tepside kuru kayısı hediye edilmesiyle konferans sona erdi .
Kaynak: İHA