Milas’taki Tarım Arazileri Deniz Görünümünden Kurtuluyor

Milas’a bağlı Ovakışlacık köyündeki 6 bin dönümlük tarım arazisinin görünümü yağışlarla birlikte denizi andırıyordu.

Milas’taki Tarım Arazileri Deniz Görünümünden Kurtuluyor
Köyde yapılan çalışmalarla, aynı zamanda çiftçiyi binlerce liralık zarara sokan görüntüler artık olmayacak. Milas’a bağlı Ovakışlacık köyü, kış aylarında yaşanan yağışla adeta deniz görünümünü andırıyordu.

Köydeki çeşitli tarım ürünlerinin ekildiği 6 bin dönümlük tarım arazisinin yoğun yağış nedeniyle sular altında kalması üreticinin binlerce liralık maddi kaybına yol açıyordu.

Üreticilerin taleplerine çözüm bulmaya çalışan AK Parti’li İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Esen ve İlçe Teşkilatı Başkanı Bülent Demir, aynı manzaranın yaklaşan kış döneminde de yaşanmaması için DSİ’den yardım istedi.

DSİ’nin talebi olumlu görmesi üzerine geçtiğimiz günlerde köyde çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında Derince köyünden Ovakışlacık’a uzanan dere yatakları ve köprü menfezlerinde temizlik çalışması başlatıldı.

KESİN ÇÖZÜM DERİNCE BARAJI

İlçe Başkanı Demir, sorunun tam çözümü için yapımı süren Derince Barajı’nın tamamlanmasının beklendiğini ifade ederek; “Geçen yıl ve daha önceki yıllarda bu bölgede sıkıntılar yaşanmıştı. Bu yıl da aynı sorunların yaşanmaması için kış ayları gelmeden tedbirlerimizi almaya çalışacağız. Büyük doğal afetler için yine de yapılan çözüm değil. Derince Barajı tamamlandıktan ve su tutmaya başladıktan sonra sorun çözülmüş olacak. İl Genel Meclis Üyemiz Yusuf Esen’e de konuyu takip ettiğinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Süregelen çalışmanın köydeki 80 ailenin rahat bir nefes almasına vesile olacağını aktaran Ovakışlacık Köy Muhtarı Ali Milas da, düzenlemede emeği geçenlere teşekkür etti.

Alandaki incelemenin ardından vatandaşlarla sohbet için köy kahvesine geçen Bülent Demir ve Yusuf Esen’e köylüler, kanaldaki çalışma için teşekkür etti. Çiftçinin belli başlı kalem maliyetlerinde artış olması nedeniyle zor günler geçirdiğini ifade eden köylüler, yerel siyasetçilerden sorunun çözümüne katkıda bulunmalarını istedi .
Kaynak: İHA