İşsizler İş-Kur Eğitimleriyle İş Kuracak

İŞ-KUR Kütahya İl Müdürlüğü, kendi işini kurmak isteyen işsizler için uygulamaları girişimcilik eğitimi verecek.

İşsizler İş-Kur Eğitimleriyle İş Kuracak
Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve başarılı işletmelerin kurulması amacıyla verilecek olan eğitimlerin, Kütahya merkez, Tavşanlı ve Domaniç ilçelerinde verileceği bildirildi.

19 ve 20 Eylül tarihleri arasında Kütahya İŞKUR İl Müdürlüğünde, Tavşanlı Ticaret Odasında ve Domaniç Belediyesinde seçmelerin yapılacağını duyuran İŞKUR Kütahya İl Müdürlüğü yetkilileri, uygulamalı girişimcilik eğitiminin amacı, modelleri ve hedef kitlesi hakkında şu bilgileri verdi; “Uygulamalı girişimcilik eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerim kurulmasını sağlamak amacı ile verilir. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilmek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenir. Kuruma kayıtlı işsizlere yönelik olarak kendiişlerini kurmalarına yardımcı olmak amacıyla uygulanan programlardır. Girişimcilik programlarının uygulaması Küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirmek ve destekleme idaresi başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye iş kurumu (İŞ-KUR) arasındaki uygulamalı girişimcilik eğitimi (UGE) işbirliği protokolünde belirlenen esaslar çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Eğitim programı bitiminde katılımcılara uygulamalı girişimcilik eğitimi katılım belgesi verilir. Bu belge KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvuruda kullanılacak bir belge niteliğindedir” dedi.

Girişimcilik program süresinin 60 saat ana modül ve azami 12 saate kadar destek modül ve ilgili modülün atölye çalışması olarak belirlenen açıklamada girişimcilik programından yararlanma şartları ise şu şekilde belirlendi; “Kuruma kayıtlı işsiz olmak( emekli ve öğrenci olanlar dışında), 18 yaşını tamamlamış olmak, dada önce kurumca düzenlenen girişimcilik eğitimine katılmamış olmak.” Açıklamada ayrıca, katılımcılara katıldıkları her gün için 20 TL kursiyer haçlığının ödeneceği, kursiyerler için genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primlerinin yatırılacağı da duyuruldu .
Kaynak: İHA