Akdağmadeni İmam Hatip Mezunları Derneği'nden Seçmeli Ders Uyarısı

Yozgat’ın Akdağmadeni İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı İlhami Ertürk, okulların, Kuran’ı Kerim ve Arapça öğretmeni olmamasını bahane ederek, öğrencilerin bu dersleri seçmesine engel olunduğunu söyledi.

Akdağmadeni İmam Hatip Mezunları Derneği'nden Seçmeli Ders Uyarısı
Akdağmadeni İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı İlhami Ertürk, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte devreye giren 5 ve 9.’uncu sınıflarda ders seçme heyecanı başladığını dile getirdi.

Ertürk “Seçmeli dersler konusunda özellikle Kuran’ı Kerim ve Arapça derslerinin seçilmesinde velilerimizden çok sayıda şikayet alıyoruz. Okullarda ders seçimleri, öğrenci ve veliye bırakılmıyor. Okullarda kayıt yapan görevliler ve öğretmenler okullarda Kuran-ı Kerim ve Arapça öğretmeni olmadığı gerekçesiyle öğrencileri sadece Peygamber Efendimizin hayatı dersini seçmeye yönlendiriyorlar.

Tabi ki Peygamber Efendimizin hayatı dersi de çok önemli bir derstir, her Müslüman gencinin öğrenmesi gereken bir konudur. Fakat öğretmen yok diyerek öğrencilerin Kuran’ı Kerim ve Arapça dersinin seçilmesi engellenmemelidir. Öğrenci Kuran’ı Kerim ve Arapça dersini seçecek ki Milli Eğitim ona göre okullara öğretmen atasın, ders seçilmez ise öğretmen atamaya zaten gerek olmayacaktır.” dedi.

Okullarda görevlilerin seçmeli ders konusunda öğrencileri yönlendirmemesi gerektiğini vurgulayan Ertürk, “Öğrenci ister, Kuran’ı Kerim isterse Peygamber Efendimizin Hayatı dersini seçsin, ama müdahale ve yönlendirme yapılmasın. Kuran’ı Kerim ve Arapça dersi için öğretmen yoksa Milli Eğitim Müdürlüğü buna çözüm üretecektir.” diye konuştu.

Akdağmadeni ilçesinde İmam Hatip Lisesinde Öğrenci artışı sebebiyle derslik sıkıntısı çekildiğine değinen Ertürk, geçici olarak İmam Hatip Lisesi’nde eğitim yapan Ticaret Lisesi’nin uygun bir yer bulunarak taşınması gerektiğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA