2000 Evler Mahallesi Kadın Eğitim Birimi Hizmete Açıldı

Nevşehir’de kadınların el becerilerinin geliştirilmesi ve mesleki alanlarda istihdama dayalı olarak ev ekonomilerine katkıların sağlanmasına yönelik olarak çalışmalar yapan Nevşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi (KAÇEM), 2000 Evler Mahallesi’nde 3. eğitim birimini hizmete kazandırdı.

2000 Evler Mahallesi Kadın Eğitim Birimi Hizmete Açıldı
2000 Evler Mahallesi’nde Nevşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete açılan modern sosyal birimlerin yer aldığı merkezin 2. katında hizmete başlayan kadın eğitim biriminden 24 kadın yararlanıyor.

Ceyiz Ürünleri Hazırlama ve Kadın Üst Giysileri Kalıp Hazırlama kursunun düzenlendiği 2000 Evler Mahallesi Kadın Eğitim Birimi’nde, 2000 Evler Mahallesindeki kadınların talepleri doğrultusunda önümüzdeki günlerde başta el sanatları olmak üzere çeşitli kurslarda açılabilecek.

Uzman bir eğitim kadrosu tarafından verilen eğitime katılan kadınlar, 4 ay süre ile devam edecek kurs çalışmalarında el becerilerini geliştirmenin yanı sıra, istihdama dayalı olarak açılan mesleki yöndeki kurslar ile de ev ekonomilerine de önemli katkılar sağlayabilme imkanına kavuşmuş olacak .
Kaynak: İHA