Kırşehir Eski Çöp Alanının İslahında Sona Gelindi

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeçi, Katı Atık Bertaraf tesisinin kurulmasının ardından başlayan eski çöp depolama alanının ıslah çalışmalarında sona gelindiğini bildirdi.

Kırşehir Eski Çöp Alanının İslahında Sona Gelindi
Son derece modern ve Avrupa standartlarında yapılan katı atık bertaraf tesisinin geçtiğimiz yıl içerisinde faaliyete geçmesinin ardından, doğal alana bırakılan çöpleri zararsız hale getirebilmek amacıyla çalışma başlatılmıştı.

Kırşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında vahşi çöp alanında bulunan ve doğaya zarar veren çöplerin ıslahı için başlatılan çalışmalar bitiriliyor.

Eski çöp depolama alanının üzerinin toprakla kapatılıp, oluşabilecek metan gazının çıkışını sağlayacak bacalar açarak alanın ağaçlandırma ile ıslah edilmesi doğrultusunda hazırlanan proje çalışmaları ilgili açıklama yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Boztepe yolu üzerinde bulunan vahşi çöp alanının ihalesini bu yılın Şubat ayı içerisinde gerçekleştirmiştik. Bu alanın ıslah çalışmaları da Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr Veysel Eroğlu Bey’in katılımı ile yaptığımız törenle başlamıştı. Buradaki ıslah çalışmalarının süresi 150 iş günü idi. Müteahhit firmaya da teşekkür ediyorum. Gayretli bir çalışma içerisindeler. Yaklaşık 1 milyon 680 bin TL’lik bir rakamla ihale edilen alanın ıslah çalışmalarının Sonuna gelindi, bu çalışma sanırım gününden önce bitecek.” dedi.

Projeyi önemsediklerini kaydeden Bahçeci, “Çevre noktasında gerçekten önemli projelerden birisidir. Bu proje tamamlandığı zaman şehir kötü kokulardan ve çevre kirliliğinden tamamen kurtulmuş olacak. 2011 yılına kadar günde yaklaşık 110 ton civarında katı atığın, ilin kuzeydoğusunda, Boztepe yolu mevkiinde bulunan sahaya vahşi depolama suretiyle dökülüyordu. Bilindiği gibi bu alan şehir merkezine 9 kilometre mesafededir. Bu alanda meydana gelen koku, sinek vb. diğer haşerelerin oluşumu nedeni ile yerleşimler olumsuz etkilenmekteydi. Projenin hayata geçirilmesi ile 150 bin metrekare bir alana dağılmış çöp, 40 bin metrekare alanda toplanarak, 1/3 eğimle düzeltildi, sıkıştırıldı ve üzerine toprak tabakası serildi.” şeklinde konuştu.

Başkan Bahçeci, yapılacak çalışmaların tamamlanması ile birlikte yaklaşık 15 hektarlık bir alanın geri kazanılacağını söylerken, “Burasını ağaçlandıracağız. Şehrin akciğerlerine saplanmış olan hançer çıkacak ve rahat nefes alacak. Kırşehir Belediyesi çevreci bir belediye ve bu noktada faaliyetleri hızlı bir şekilde yerine getiriyor. Ben vatandaşların çevreye yapmış olduğumuz bu çalışmalara katkılarını bekliyorum. Hem çevrenin kullanımı, hem de kirletilmemesi noktasında özellikle ricada bulunuyorum.” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA