Türk Polisi Kosovalılar'ın Yüzünü Güldürdü

Sosyal faaliyetleriyle halkın takdirini toplayan Kosova’daki Türk Polisi, Ramazan ayı vesilesiyle Priştineli ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürdü.

Avrupa Birliği’nin (AB) Kosova’daki Adalet ve Polis Misyonu EULEX bünyesinde görev yapan Türk polisleri, ihtiyaç sahibi ailelere kucak açarak, erzak malzemelerinden oluşan yardım paketleri dağıttı.

Priştine “Hanımeli” Türk Kadınları Derneği’nin desteğiyle ihtiyaç sahiplerine 25 paket erzak yardımı dağıtıldı.

Ramazan’da ihtiyaç sahibi aileleri unutmayan Türk polisleri, Priştineli ailelere yardım eli uzatarak, dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergilemiş oldu.

Gıda paketlerini dağıtan Kosova Türk Polis Kontenjan Başkanı Davut Arık, 1999 yılından beri Kosova’da görev yapan Türk Polisi'nin her yıl Ramazan ayında geleneksel hale getirdikleri yardım kampanyasını bu yıl da icra ettiklerini belirtti.

2008 yılından beri de EULEX çatısı altında Kosova’da görev yaptıklarını hatırlatan Arık, “Bu yıl da Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerini tespit ettik ve Türk polisi olarak bir nebze olsun ihtiyaçlarını gidermek için yardım paketleri hazırladık. Kosova çapında 215 yardım paketi dağıtıyoruz. Kosova’nın hemen hemen her bölgesinde bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Türk Polisi’nin Kosova’da olduğu sürece bu yardımların devam edeceğini belirten Arık, Mitroviça ile başlayan yardım kampanyasının, Prizren, İpek, Gilan ve diğer şehirlerde devam edeceğini kaydetti.

Yardım paketlerinin ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmasına destek veren Priştine, “Hanımeli” Türk Kadınları Derneği Başkanı Liriye Gaş, yaptığı açıklamada, “her yıl Ramazan’da bazen asker bazen de Türk polisi sayesinde vatandaşlarımıza yardım paketi dağıtıyoruz. Bu sefer de Türk polisi tarafından erzak yardımı dağıtmış olduk. Bu faaliyet Türk Polisinin katkısıyla gerçekleşti. 25 aileye gıda paketi dağıtıldı” diye belirtti.

Bu faaliyetlere ileride de devam edileceğine inandığını belirten Gaş, Kosova halkını unutmayan Türk Polisi’ne, bu faaliyetinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Türk Polisi Kosova genelinde 215 yardım paketi dağıtacak .
Kaynak: İHA