Mikron Düzeyinde Cıvata Parçası Kör Ediyordu

Burdur’da tarlasında sulama kanalının cıvatasını gevşetirken gözüne mikron düzeyince bir cıvata parçası fırlayan çiftçi, Dünyagöz Antalya Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Mikron Düzeyinde Cıvata Parçası Kör Ediyordu
Burdur’un Bucak ilçesinde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 29 yaşındaki Mustafa Özen, tarlasındaki sulama kanalının cıvatasını gevşetirken gözüne mikron düzeyinde bir cıvata parçası fırladı. Yanma ve ağrı şikayetiyle kaldırıldığı hastaneden Dünyagöz Antalya Hastanesi’ne sevkedilen Özen’in ameliyat edilmesine karar verildi.

Özen’in gözüne denk gelen parçanın alınması sırasında kornea ile iris arasındaki humaraköz denilen gözün ön kısmındaki sıvının akmaması için operasyonu yapan Op. Dr. Özer Şahin, yanında yedeklemiş olduğu lensleri cıvata parçasını çıkarırken hazır bekletti. Op. Dr. Şahin, bu tip vakalarda zaman kaybedilmeden hastaneye başvurulması gerektiğini belirterek, “Operasyonda bizi tedirgin eden durum kornea ile iris arasındaki humorköz ismini verdiğimiz sıvının akmasıydı. Böyle bir durumda hastamızı hastanemizde bir gece misafir edecek ve gözetim altında tutacaktık. Olabildiğince incelikli bir şekilde ve göze zarar vermeden, saplanmış cıvata parçasını çıkarmayı başardık ve herhangi bir komplikasyona sebebiyet vermeyecek şekilde de kendisini taburcu ettik” dedi.

Operasyonun gecikmesi sonucu oluşabilecek komplikasyonlarla başarı oranın düştüğünü belirten Op.Dr. Şahin, çiftçilik, mermer ve ahşap işleri ile geçimini sağlayan vatandaşların bu tip gözle ilgili çeşitli iş kazalarına maruz kaldığını söyledi.

Op. Dr. Şahin, “Bu iş kazalarının en yaygını göze çapak kaçması. Bunu engellemek için aslında kişilerin bilinçli davranıp koruyucu gözlük takmaları ve olası meslek kazalarının engellenmesinde etkili bir yol” diye konuştu.

Kaynak: İHA