Fakıbaba, Eğitime Katkı Sunan Hayırseverlerle Bir Araya Geldi

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, kentte eğitime katkı sunan hayırseverlerle bir araya geldi.

Fakıbaba, Eğitime Katkı Sunan Hayırseverlerle Bir Araya Geldi
Şair Nabi Öğrenci Yurtları Beykapı Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu'nda eğitime destek veren hayırsever işadamları ile iftarda bir araya gelen Başkan Fakıbaba, eğitim ve öğretim faaliyetlerine büyük önem verdiğini ifade ederek, eğitim alanında gayret gösteren herkese belediye olarak her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işadamlarına belediyenin kentte yürüttüğü hizmetleri de anlatarak, katılımcıların belediyeden beklentilerini dinleyen Fakıbaba, şöyle konuştu: ''Şehrimizin her noktasında belediyemizin hummalı bir çalışması var. Çok hızlı değişen bir Şanlıurfa ile karşı karşıyayız. Birkaç büyük projemiz var onları da Allah'ın izniyle faaliyete geçirebilirsek müthiş bir kent bizi bekliyor. Topçu Meydanı Projemiz çok önemli orada yapacağımız otopark ile kentteki otopark sorununu büyük ölçüde çözeceğiz. Yine diğer meydanlarımızda kentimizin rahat bir nefes almasını sağlayacak. Sizlerden bize dua etmenizi istiyorum.'' Katılımcıların belediye çalışmalarını takdir ettiğini dile getirmesinin ardından Fakıbaba, ortada bir başarı varsa bunda yardımcılarının ve ekip arkadaşlarının büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Fakıbaba, belediye olarak öğrencilerin barınmasına ilişkin üzerlerine düşen görevi yapacaklarını belirtti.

Şair Nabi Öğrenci Yurtları sorumlusu Bekir Söylemez, Fakıbaba’ya iftar davetlerine katıldığı için teşekkür ederek, öğrenci yurtlarının kentteki çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Şanlıurfa'da şuanda 5'i inşaat halinde 10 öğrenci yurtlarının bulunduğunu belirten Söylemez, kentte çok sayıda öğrencinin yurtlarda kalmak için müracaat ettiğini ancak kapasite yetersizliği nedeniyle birçok öğrenciyi geri çevirmek zorunda kaldıklarını anlattı.

Söylemez, eğitim seferberliği başlattıklarını ve hayırseverlerin desteklerini beklediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: ''Hemşehrilerimizin şunu bilmesini istiyorum; inançlı, vatanına milletine bağlı, büyüklerine saygılı kamil bir insan yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Bundan dolayı bu hususta hayırseverlerimizin bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Yeni arsalarımızda imkanları olanlardan bina yaptırmalarını bekliyoruz veya ekonomik olarak destek sağlayabilirler. Ev, daire, ofis her türlü barınılabilecek yerleri, öğrencilerimiz yararına kullanabiliriz. Bu çocuklar bizim, en iyi eğitimleri hak ediyorlar. En iyi yatırım, insana yapılan yatırımdır. Kentimizin kalkınmasında başrolde eğitimin olduğunu düşünüyoruz. Eğitim seferberliği başlattık. Eğitime, bir kuruş dahi katkı sağlamak isteyene kapımız açık, bizimle iletişime geçebilir.''

Programa üniversiteden akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırsever iş adamları katıldı .
Kaynak: İHA