Çankırı'daki Fidanlık Köprüsü Ölüme Açık Davetiye

Çankırı’da fidanlık mesire alanın yan tarafında bulunan servis köprüsü adeta ölüme davetiye çıkarıyor.

Çankırı'daki Fidanlık Köprüsü Ölüme Açık Davetiye
DSİ’ye ait olan köprü bakımsızlıktan adeta yıkılacak gibi dururken bölgede yaşayan vatandaşlar ikinci bir Filyos Çayı vakası yaşamaktan endişe duyuyorlar.

Fidanlık Köprüsü olarak bilinen köprü çürümüş görüntüsü ile dikkat çekerken, ulaşım için köprünün tercih edilmesi ölüme davetiye çıkartıyor. Çevredeki vatandaşlar, geçtiğimiz günlerde Çaycuma'da Filyos Çayı'ndaki köprünün çökmesini örnek göstererek tedirginliklerini dile getirdiler.

Olası bir sağanak yağış ve sonrasında yaşanacak sel halinde köprünün istenmeyen olaylara neden olacağını öne süren bir vatandaş, kış ayları yaklaşmadan kısa süre içinde çalışma başlatılması gerektiğini söyledi.

Mesire alanı olması nedeniyle köprünün yoğun olarak kullanıldığını anlatan çevre sakinleri, köprünün beton bölümündeki ayaklarında yaşanan çökme ve duvarlardaki yıkılmanın terk edilmiş bir görüntü oluşturduğunu belirtiyorlar.

Köprünün yoğun olarak kullanılması vatandaşları tedirgin ederken, köprü korkuluklarının kırık dökük olması çevre halkını düşündürüyor .
Kaynak: İHA