Milas’ta İmam Hatip Lisesi Mezunları Buluştu

Milas İmam-Hatip Lisesi’nin mezun ve mensupları ilk kez bir araya gelerek hasret giderdi.

Milas’ta İmam Hatip Lisesi Mezunları Buluştu
Milas İmam-Hatip Lisesi’nin mezun ve mensupları ilk kez bir araya gelerek hasret giderdi. Milas İmam-Hatip Lisesi bahçesinde ilki düzenlenen buluşma gününe Okul Müdürü Zeki Yaşar Kalkan, idareciler, mezunlar ile okulda görev yapmış öğretmenler de katıldı.

ilk buluşmada, okul mezunları bir araya gelerek bir birileri ve idarecilerle hasret giderdiler. Etkinliğin başında söz alan mezunlar, eski anılarını paylaştılar. Konuşmacıların ortak dile getirdikleri bir husus ise mutlaka Milas’ta dernek çatısı altında birleşmeleri gerektiği konusuydu. Bu konuda ilk adımın atıldığını dile getiren konuşmacılar, ilerleyen günlerde bunun gerçekleşmesi için ellerinden gelen katkıyı vereceklerini belirttiler.

Etkinlikte konuşan Milas İmam-Hatip Lisesi Müdürü Zeki Yaşar Kalkan ise; “Biz öğretmenlerimizden aldığımız eğitim, büyüklerimizden aldığımız dua ile bugüne kadar olduğu gibi bundan Sonra da hizmet aşkıyla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Eski öğrencilerini karşısında görünce Son derece duygulanan ve oldukça içten ve bir o kadarda duygusal bir konuşma yapan Kalkan; “Bu dünya gelip geçicidir. İmam-Hatipli olmak ayrı bir gurur ve övünç kaynağıdır. Ancak, İmam-Hatipli olmak kadar İmam-hatipli kalmak da çok önemlidir. Bazı süreçler olur ki, bu süreçlerde başkalarını kurtarmak için kendimizi feda etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Kalkan, Milas’ta dernekleşmeleri gerektiğinin önemine vurgu yaparak, bunu mutlaka gerçekleştirmelerinin gerektiğini, söyledi.

Kalkan’ın bu sözleri üzerine, etkinlikte bulunan eski öğrencileri bunu yapacaklarına dair söz verdiler.

Yapılan bu konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okunması ve meali ile devam eden etkinlikte, katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Etkinlik en kısa sürede bir araya gelinmesi temennisi ve hatıraların tazelenmesi ile Sona erdi .
Kaynak: İHA