Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever, Kutlama Mesajı Yayımladı

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, 30 Ağustos tarihinin sadece bir askeri başarı olmadığını, aynı zamanda bir milletin yeniden doğuşu anlamına geldiğini bildirdi.

Sever, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan ve yüce Türk milletinin bağımsızlığa inancını, istiklal aşkını tüm dünyaya ilan eden 30 Ağustos Zaferi'nin 90. yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirtti.

30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan büyük zaferin, sadece bir askeri başarı olmadığını, aynı zamanda bir milletin yeniden doğuşu, bir ülkenin ters giden talihini yenişi ve yepyeni bir devletin, yepyeni umutların doğuşuna işaret olduğunu ifade eden Sever, şunları kaydetti:

''Milletimizin büyük fedakarlıklarla vermiş oldukları istiklal mücadelesi sonucunda, bugün iftihar ettiğimiz büyüyen, çevresindeki tüm karışıklıklara karşın bir istikrar ve demokrasi adası şeklinde parlayan güzel yurdumuzu yeniden inşa etme imkanı kazanılmıştır. 30 Ağustos Zaferinde bu ruhla, ülkemizi parçalamak ve bizleri boyunduruk altına almak isteyenleri dize getiren ve kendisine geçirilmek istenen zincirleri parçalayarak yok eden yüce milletimizin, bugün de aynı kararlılıkla ve güçle kendisi üzerinde oynanmak istenen oyunları boşa çıkarmaya kadir olduğuna yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle, 30 Ağustos Zaferimizin hatırasını şükranla anıyorum. Bu zaferi ve neticesinde bu güzel ülkeyi bizlere armağan eden, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum.''

Kaynak: AA