Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Demir Açıklaması

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir, 30 Ağustos Zaferi'nin, bir milletin birlik ve beraberlik içinde neleri başarabileceğinin kanıtı olduğunu bildirdi.

Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Demir Açıklaması
Demir, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 30 Ağustos'un, şanla şerefle, destanlarla dolu tarihin en önemli günlerinden biri olduğunu belirterek, Samsun'da 1919 yılında yakılan bağımsızlık meşalesinin Büyük Zaferle sonuçlandığı tarih olduğunu kaydetti.

30 Ağustos'un, toprakları işgal edilmiş bir milletin, haksızlığa boyun eğmeyip, bağımsızlık için dünyaya meydan okumasının zaferi olduğunu ifade eden Demir, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Bu zafer milletimizin birlik ve beraberlik içinde önüne çıkan zorluklar ne olursa olsun aşmasının dünyaya gösterilmesidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da milletine güvenerek başlattığı bağımsızlık mücadelesinin, kurtuluşla taçlandırıldığı tarih olan 30 Ağustos 1922'de işgal altındaki vatan toprakları düşmandan temizlenmiş, kurtuluş savaşımız büyük zaferle taçlandırılmıştır. Başta Büyük Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, bütün şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, birlik ve beraberliğimizin en büyük teminatı olan kahraman silahlı kuvvetlerimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.''

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA