30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Dolayısıyla Samsun'da Tören Düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Samsun'da tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Valilik binasında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Sahil Yolu'nda devam eden törenlerde, Sahra Sıhhiye Okulu ve Bölge Komutanlığı bando ekibi tarafından konser verildi.

Vali Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Göktan ve Başkan Yılmaz'ın törene katılanları selamlamasıyla devam eden programda Üsteğmen Serpil Özgür günün önemini belirten bir konuşma yaptı.

Özgür, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirterek, zaferin milli birlik ve beraberlik içinde kazanıldığını söyledi.

30 Ağustos Zaferi'nin Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktası olduğunu belirten Özgür, ''Toprakları işgal edilmiş, ordularının elinden silahları alınıp askerleri terhis edilmiş, yıllarca devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, milli bir devlet kurmayı başararak 30 Ağustos 1922 tarihinde, Anadolu'daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe gömmüştür'' dedi.

Tören, öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından resmi geçiş töreniyle sona erdi.

Muhabir: Fatma Kalay / Mustafa Çavuş

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA