Alevi Dedeleri: Birliğimizi Kimse Bozamaz, İslamiyet’te Bölünme Yoktur

Ardahan İl Müftülüğü tarafından verilen iftara katılan Alevi dedeleri, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Damal İlçe Cemevi Dedesi Ali Ekber Göğtekin, iftarda buluşmanın mutluluğunun yaşandığını belirterek, "Allah, tuttuğumuz oruçları dergahında kabul eylesin. Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın. İslamiyet’te bölünme parçalanma yoktur." dedi.

Polisevi'ndeki iftar yemeğinde konuşan Damal İlçe Cemevi Dedesi Ali Ekber Göğtekin, hep beraber iftar sofrasında buluştuklarını ifade ederek, "Allah, bu güzellikleri bize yaşatmayı nasip eylesin. Hepimiz Hz. Âdem’in çocuklarıyız. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vali Mustafa Tekmen de "Arkadaşlarımız gayet güzel izah ettiler. Bizim birliğimizi, dirliğimizi kimsenin bozamayacağını, köklerinin çok derinlerde olduğunu herkes biliyor. Ne güzel ki bu mübarek Ramazan ayında hepimiz iftar sofralarında buluşuyor ve Ramazan'ın güzelliğini yaşıyoruz." diye ifade etti.

Ardahan İl Müftüsü Galip Akın ise iftar davetine katılanlara teşekkür etti. Akın, mübarek Ramazan'ın çiçek mevsimi olduğunu, ibadetlerin, düşüncelerin, duyguların açtığı çiçek mevsimi olduğunu söyledi.

Müftü Galip Akın, şöyle devam etti:"Ramazan, bütün şeytanlıkların körlendiği, kötü duygu ve düşüncelerin, kokunun kurutulduğu mevsimdir. Ağız ve dil, vücudumuzun kapısıdırlar. Oruçla bedenimizin mahremi de iyi korunur olduğu halde yiyemeyiz, konuştuğumuz halde konuşamayız. Cennet kapısıdır bu kapı. Şeytanların bağlandığı, nefislerin sindirildiği, kötülüklerden arındırıldığı temizlik mevsimidir. Bir olalım, diri olalım, iri olalım, kimse önümüzde duramaz. Bize düşen görev budur." İftara Belediye Başkanı Faruk Köksoy, vali yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı .