Ülkelerindeki Olaylardan Kaçarak Türkiye'ye Sığınan 803 Suriyeli, Nizip'te Çeşitli Okullara Yerleştirildi

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 803 Suriyeli, Nizip'te çeşitli okullara yerleştirildi.

Türkiye'ye sığınan ve Hatay'dan minibüslerle Gaziantep'in Nizip ilçesine gönderilen Suriyeliler, burada pansiyonu bulunan 4 okula yerleştirildi. Kayıt işlemleri yapıldıktan sonra odalara yerleştirilen Suriyelilerin, yorgun oldukları gözlendi.

AA muhabirinin görüştüğü Suriyelilerden Ahmet El Gaza, İdlib kentinde oturduğunu ve şu anda o bölgenin tamamen ateş altında olduğunu ifade ederek, çıkan çatışmalarda iki kardeşini kaybettiğini söyledi.

Kentin şu anda tamamen boşaltıldığını anlatan Ahmet El Gaza, ''Orada şimdi Esed ordusu ve Özgür Suriye Ordusu mensupları var. Bizler Suriyeli olarak eski düzenin tamamen kalkmasını ve yerine özgürce yaşayacağımız düzenin gelmesini istiyoruz'' dedi.

Adını vermek istemeyen Suriyeli bir kadın ise ordu güçlerinin operasyonunda evlerinin yıkıldığını, çıkan olaylarda çocuklarını kaybettiğini dile getirerek, şiddet olaylarının sona ermesini istediklerini kaydetti.

Bu arada, Nizip Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, sığınmacıların Karkamış ilçesinde yapımı devam eden ve 15 gün içerisinde tamamlanması planlanan çadır kente yerleştirileceği belirtildi.

Muhabir: İrfan Aydoğdu / Zerin Özdilek / Mehmet Güldaş

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA