Eyüp Peygamber Makamı Ziyaretçi Akınına Uğradı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinin Eyüp Nebi beldesinde bulunan Hz.Eyüp'ün makamına, binlerce vatandaş akın etti. Sabır taşına yüz süren vatandaşlar Allah’tan sabır diledi.

Eyüp Peygamber Makamı Ziyaretçi Akınına Uğradı
Sabahın erken saatlerinde Eyüp Peygamberin makamına gelen vatandaşlar, Hz. Eyüp'ün eşi Hz. Rahime ile Hz. Elyesa'nın türbelerini ziyaret edip dua etti. Bazı vatandaşlar türbelerde dua ederken, kimi de türbelerin önünde Kur'an okudu. Ziyarete gelen vatandaşlar sergilenen stantlarda elbise, takı ve oyuncak alışverişi yapmayı da ihmal etmedi. Bazı vatandaşlar ise, havaların sıcak oluşu nedeniyle gölgelerde dinlenmeyi tercih etti

Beldeye gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirten Eyüp Nebi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, üç türbenin bulunduğu beldeye her gün ziyaretçilerin uğradığını ama dini bayramlarda daha çok yoğunluğun yaşandığını söyledi.

Yıldırım, beldeye gösterilen ilgiden memnun olduğunu, bayram arifesi nedeniyle vatandaşların bayramını da kutladığını kaydetti.

Ziyarete gelen vatandaşlar ise, bayram öncesi sabır beldesindeki türbeleri ziyaret edip dua ettiklerini belirterek, bu güzel atmosferi yaşadıkları için duydukları memnuniyeti dile getirdiler .
Kaynak: İHA