Başkan Güzelbey: “Bir Daha 17 Ağustos’lar Yaşamamak İçin Tedbirli Olmalıyız”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Marmara depreminin 13. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Güzelbey: “Bir Daha 17 Ağustos’lar Yaşamamak İçin Tedbirli Olmalıyız”
Başkan Güzelbey açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03.02’de gerçekleşen, Kocaeli-Gölcük merkezli depremde binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesi millet olarak içimizi dağladı. Acı veren, binlerce insanın ölümüne, bölgedeki birçok kentin harap olmasına yol açan Marmara depreminin üzerinden 13 yıl geçti.

Tek bir gecede on binlerce insanın hayatını alt üst eden depremin yol açtığı şokun ardından geçen 13 yıllık süre içerisinde en büyük işin mühendislik tedbirlerinin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu yüzden, sağlam yapılar yapmalıyız ve ev alırken sağlam yapıları tercih etmeliyiz.” Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak 1999 Marmara ve 2011 Van depremlerine ilk ulaşan kurtarma ekiplerinden Gaziantep itfaiyesinin olduğunu belirten Güzelbey, “Yaşanan acılardan mutlaka dersler çıkarmalıyız. Bunun için de yerleşim yerlerinin iyi seçilmesi, depreme karşı dayanıklı mimari yapıların yapılması ve yasal mevzuat uyulması ve kamunun kontrol mekanizmasının iyi işletilmesi gerek. Ama en önemlisi de depreme karşı vatandaşlarımızın eğitilmesidir. Bu amaçla, İtfaiye Eğitim Amirliğimiz tarafından deprem ve yangın gibi felaketlere karşı vatandaşlarımızı 7 aylık dönem içinde 10 bin 500 kişiye eğitim verilerek 2012 yılı bitmeden rekor sayıda kişiye ulaşılarak bilinçlendirilmiştir.

Bir daha böylesi bir felaketle asla karşılaşmamamız temennisiyle, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve başta aileleri olmak üzere tüm yakınlarına da başsağlığı dilerim” dedi.

Kaynak: İHA