Kırşehir Valiliği Ahilik Kutlama Komitesi, 52 Yıllık Terzi Bekir Dalgalı'yı ''yılın Ahisi'' Seçti

Ahiliğin başkenti olarak bilinen Kırşehir'de, 52 yıldır terzilik yapan Bekir Dalgalı, ''Yılın Ahisi'' seçildi.

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin belirleyerek sunduğu 3 adayı değerlendiren Kırşehir Valiliği Ahilik Kutlama Komitesi, Dalgalı'yı kentte Yılın Ahisi'' seçti.

Dalgalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 52 yıllık terzilik hayatında mesleğini en iyi şekilde yapmaya ve örnek bir insan olmaya çalıştığını belirterek, kendisini Yılın Ahisi seçenlere teşekkür etti.

Çocuklarına bırakabileceği en büyük mirasın iyi bir insan ve iyi bir Ahi olmak olduğunu dile getiren Dalgalı, şöyle konuştu:

''52 yıllık terzilik mesleğim var. Erkek takım elbisesi dikiyorum. Çarşıya çıkıp, 'iyi bir takım elbise diktirmek istiyorum, kime gideyim' dediğinizde gösterecekleri ilk kişi benimdir. Bunu övünmek için demiyorum. Ancak, gerekli itinayı göstererek mesleğimi yapıyorum. Yılın Ahisi için 3 kişinin ismi belirlendiğinde bizden sabıka kaydı ve maliyeden 'borcu yoktur' kağıdı da istediler.''

Ahilik kültürünün, Osmanlı Devleti zamanında Kırşehir'den yayılarak esnaflar tarafından benimsendiğini dile getiren Dalgalı, ''Ahilik bir esnaf örgütlenmesi. Kalite kontrolleri, iş yeri açamayan ustalara yardım ve sigorta sistemi o zamanlardan itibaren uygulanmaya başlamıştır. Beni Yılın Ahisi seçenlere teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Dalgalı, ilkokul mezunu olmasına rağmen Kırşehir'de bir dönem Boztepe Belediye Başkanlığı ve 2 dönem de il genel meclisi üyeliği yaptığını belirtti.

Muhabir: Abdullah Yıldız

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA