Altınkemer Yağlı Güreşleri Pazar Günü Yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından güreşçilerin katılacağı Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin dördüncüsü Pazar günü gerçekleştirilecek.

Altınkemer Yağlı Güreşleri Pazar Günü Yapılacak
Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun büyük destek verdiği güreşler Sekapark Uçurtma Tepesi önünde binlerce kişinin katılımıyla yapılacak. Sekapark Yağlı Güreşleri’nin geleneği haline gelen ve ilki Hergeleci İbrahim, ikincisi Hasan Gemici, üçüncüsü Gazenfer Bilge anısına düzenlenen güreşler bu yıl efsane güreşçilerden Adil ve İrfan Atan kardeşler anısına düzenlenecek.

Dördüncüsü yapılacak olan Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri efsane kardeş güreşçilerden Adil ve İrfan Atan kardeşler mezarı başında anılmasıyla başlayacak. Cuma günü saat 10.00’da Kartepe Derbent mezarlığında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ünlü başpehlivanlar, güreşçiler, Atan ailesi ve vatandaşların katılımıyla Adil ve İrfan Atan’ın mezarı başında dua edilecek.

Güreş severleri mest edecek muhteşem bir mücadeleye sahne olması beklenen güreşlere Kırkpınar’ın iddialı başpehlivanları; Recep Kara, Şaban Yılmaz, Osman Aynur, Kenan Şimşek, Gökhan Arıcı, Ekrem Yavuz, Rıza Kaya, Mehmet Yeşil, Güngör Ekin, Fatih Atlı, Ekrem Yavuz, Bayram Ertan, Savaş Yıldırım, Ali Gürbüz ile birlikte 60’a yakın başpehlivan ve 650 civarında pehlivan katılacak.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan ‘Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’ne dereceye giren güreşçilere yolluk verilecek. Ödüller, güreşçilerin güreştikleri kategoriye göre değişecek. Yollukların yanı sıra ‘Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde kendi boylarında dereceye giren deste boylarında ilk 16’ya; küçük - orta ve büyük ortada ise ilk 32’ye girenlere çeşitli ödüller verilecek .
Kaynak: İHA