NEÜ Avanos MYO Yabancı Konuklarını Ağırladı

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Avanos Meslek Yüksekokulu (MYO) Seramik, Cam ve Çinicilik Programı (Avanos Seramik Topluluğu) öğrencileri ile Bulgaristan, Romanya, İtalya ve İspanya’dan gelen temsilciler, ‘Kültürlerin Bakışıyla Seramik Sanatı’ etkinliğini gerçekleştirdi.

Eylem 4-Dünya Gençliği, 4.3. Komşu Ortak Ülkelerle İşbirliği-Eğitim ve Ağ Kurma Avrupa Birliği Gençlik Projesi kapsamında 11-20 Haziran tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe NEÜ MYO Seramik Cam ve Çinicilik programı öğrencilerinden oluşan Avanos Seramik Topluluğu’nun (AST)proje ortakları olan Associazione Culturale Eufemia (İtalya), International Initiatives for Cooperation (Bulgaristan), Support for Youth Development Association (Romanya), Ayuntamento de Murcia, Servicio de Juventud (İspanya) gibi kulüp ve kuruluşlardan toplam 20 temsilci katıldı.

Seramik, Cam ve Çinicilik Programı öğrencileri ve yabancı gruplar etkinlik kapsamında Avanos MYO seramik atölyelerinde çalışmalar yaparak, ortaya çıkan ürünler Türkiye’de ilk Avanos’ta inşa edilen ‘Odunlu Soda Fırın’ında pişirildi. Bunun yanı sıra Seramik, Cam ve Çinicilik Programındaki öğretim elemanları, seramikle yeni tanışan katılımcılara farklı tekniklerde atölye uygulamaları yaptırdı. Soda fırınında pişirilen ve farklı tekniklerde yapılan çeşitli seramikler ile ebru çalışmaları Avanos MYO Sergi Salonu’nda izleyicilere sunuldu.

Ayrıca çeşitli sanatsal ve kültürel aktivitelerinin gerçekleştiği projede, Türk öğrenciler yabancı katılımcılarla kültür alışverişinde bulundu, katılımcıların kendi ülkelerine ait yemek, dans gibi çeşitli geleneklerini tanıttıkları sunumları büyük ilgi gördü .
Kaynak: İHA