Eski Belediye Başkanının Da Aralarında Bulunduğu 3 Kişinin Yargılanmasına Başlandı

Mudanya ilçesine bağlı Güzelyalı beldesinde 5 yıl önce inşaat yapacak bir müteahhitten imar planlarında değişiklik yapılması için para istendiği iddiasıyla, beldenin eski belediye başkanının da aralarında bulunduğu 3 kişinin yargılanmasına başlandı.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, ''icbar suretiyle irtikap'' suçundan 10'ar yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan eski Güzelyalı Belediye Başkanı Selçuk Mutlu, inşaat mühendisi eşi Selda Seven Mutlu ve ''irtikap suçuna yardım'' suçundan 5 yıla kadar hapsi istenen dönemin Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevli memur Ayhan Turan Uçar katıldı.

Duruşmaya müşteki olarak katılan müteahhit iş adamı İsmail Turan, 2005 yılında Güzelyalı Eğitim Mahallesi'ndeki arsa için mal sahipleriyle sözleşme yaptığını ifade etti.

Arsanın bir alt parselinde de 3 bloğunun olduğunu dile getiren Turan, bu blokların projelerini de inşaat mühendisi Selda Seven Mutlu'nun yaptığını belirterek, şu iddialarda bulundu:

''Benden anlaşma yaptığım arsanın proje bedeli olarak 400 bin lira istedi. Ben de bunu kabul etmedim. Daha sonra bu arsanın bulunduğu alanın yeşil alan yapıldığını öğrendim. Beni görüşmeye çağırdılar. Gittiğimde Belediye Başkanı Selçuk Mutlu ve fen işleri görevlisi Ayhan Turan Uçar da oradaydı. Selda Seven Mutlu, benden projede değişiklik yapmak için bu kez de 350 bin lira para istedi. Ayrıca iki daire için 150 lira para verip ev alacağını söyledi.

Ben de kendisine 350 bin liralık 11 ayrı çek verdim. Başkan ve eşinin cezalandırılmasını istiyorum, memurdan ise şikayetçi değilim.''

Mahkemeye yazılı bir savunma veren Selçuk Mutlu ise inşaat yapılacak arsa ile ilgili işlemlerin revizyon imar planı kapsamında yapıldığını belirterek, ''Benim belediye başkanı olarak böyle bir imar değişikliği yapmam mümkün değil. Müşteki bana çek verdiğini iddia ediyor. Ancak verildiği iddia edilen çeklerin kesildiği banka şubeleri, bahsedilen tarihten sonra kurulmuş. Görev yaptığım sürede belediye başkanı olduğum için kovuşturmanın kaymakamlık izniyle yapılması gerekiyordu. Buna da riayet edilmedi. Hakkımdaki davanın düşürülmesini talep ediyorum'' diye konuştu.

Selda Seven Mutlu da haklarındaki iddiaları kabul etmedi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi .
Kaynak: AA