Ak Parti'li Çelik'ten Gündeme İlişkin Açıklamalar...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, okullarda dağıtılan sütlerin hiçbirisinde hastalık yapıcı mikroorganizma ya da bakteri toksinine rastlanmadığını söyleyerek, muhalefetin 19 Mayıs törenleriyle ilgili yönetmelik değişikliğine karşı çıkmasıyla ilgili olarak da, "Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli bunu beğenmesin daha iyi.Onların beğenmemesi bunların doğru olduğunu gösteriyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği bir basın toplantısıyla gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında okullarda dağıtılan sütlere değinen Çelik, MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce de okullarda süt dağıtımının yapıldığını açıklamalarında belirttiğini, bunun da doğru olduğunu söyledi.

2003 yılında süt dağıtımının kaldırıldığını bunun da nedeninin her bölgede süt dağıtılamaması olduğunu kaydeden Çelik, Kılıçdaroğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin her gün süt dağıttığını ve sütü 37 kuruşa aldığını şeklindeki açıklamalarını da değerlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sütü her gün farklı bir mahallede dağıttığını kaydeden Çelik, "Haftada dolayısıyla bir okula, bir öğrenciye bir defa süt verilmektedir" diyerek, Kılıçdaroğlu'nun her gün süt dağıtılıyormuş gibi bir algı oluşturmaya çalıştığını kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde dağıtılan süt ile Türkiye sınırları içerisinde bütün bölgelerde dağıtılan sütün kıyaslanamayacağını söyleyen Çelik, Türkiye sınırları içinde süt dağıtma işleminin riskler oluşturduğunu göz önüne alınması gerektiğini ifade etti.

SÜTÜ YANDAŞLARIN DAĞITTIĞI İDDİASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, okullarda dağıtılan süt ihalesinin yandaş firmalara verildiği şeklindeki eleştirilere de tepki gösterdi. Türkiye'de bu işi yapan 17 firmanın ihaleye katıldığına dikkat çeken Çelik, "Bir yandaş kelimesi ezberletilmiştir kendilerine ve her defasında yandaş dağıtıyor diyorlar. Bu iş artık kabak tadı veriyor" dedi

Kılıçdaroğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sütleri 37 kuruşa aldığı şeklindeki açıklamaları içinse; hükümetin dağıttığı sütün ise maliyetinin 52 kuruş olduğunu, 8 kuruş ise sadece nakliye bedeli ödendiğini söyleyen Çelik, Büyükşehir Belediyesi'nin 37 kuruşluk süt maliyetine nakliye ve ambalajında eklenmesiyle bu rakamın 37 kuruştan, 54 kuruşa yükseleceğini yani hükümetin maliyetinden daha pahalıya gelmiş olacağını söyledi.

Hükümetin süt dağıtımıyla hayırlı ve faydalı bir iş yaptığını kaydeden Çelik, muhalefetin bu kadar önemli bir işi siyasi polemik haline getirmesine tepki göstererek, "Bundan nemalanmaya çalışırsanız, kusura bakmayın size kimse inanmaz" diye konuştu.

Çelik, okullarda dağıtılan sütten dolayı çocukların zehirlendiği iddialarının ardından sütlerle ilgili yapılan araştırmanın raporlarından da bahsetti. Raporu 6-7 üniversitede, farklı farklı fakültelerde ve üniversitelerde 7 profesör ve 3 doçentten oluşan bir bilim kurulunun hazırladığı rapordan bölümler okuyan Çelik, "Bugüne kadar örneklerin hiçbirisinde hastalık yapıcı mikroorganizma ya da bakteri toksinine rastlanmadığına dair veriler mevcuttur" şeklindeki açıklamayı okudu

İki ayrı bilim kurulunun açıkladığı raporlara göre sütlerdi hiçbir olumsuzluğa başlanmadığını kaydeden Çelik, ayrıca süt dağıtımından geri durulacak herhangi bir durum tespit edilmediğini kaydetti.

İllerden süt örneklerinin alındığını ve hiçbirisinde hastalık yapıca mikroorganizmaya rastlanmadığının altını çizen Çelik, "Sadece Sivas'ta durduruldu ve o firma projeden çıkarıldı" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 2002 tarihinde 57. Hükümet'te Devlet Bakanlığı yapan Hasan Gemici'nin dağıtılan sütlerle ilgili bir açıklamasını okuyarak, o dönemde de okullarda dağıtılan sütten dolayı çocukların rahatsızlandığını açıkladığını söyledi.

O dönemde Hasan Gemici'nin 4 ilde süt dağıtıldığını söylediğini ve 4 ilde 522 kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydeden Çelik, çocukların nafakası üzerinden ideolojik eleştiriler yapılmaması gerektiğini, bunların siyasi etikle bağdaşmadığını söyledi.

Çelik ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile hükümetin dağıttığı sütler arasında kalite farkı olduğunu belirterek, hükümetin dağıttığı sütlerin tam yağlı olduğunu söyledi.

19 MAYIS TARTIŞMALARI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 19 Mayıs törenleriyle ilgili devam eden tartışmalara da değindi. MHP'nin statükoculuğu sürdürme gayretinde olduğunu ifade eden Çelik, "Dünyanın değişen şartlarına göre siz değişmezseniz, siz çürürsünüz. Değişmeyen ölülerdir" dedi

Çelik, kutlamaların 1930'lı, 40'lı yıllardaki kutlamalar olduğunu ve meydanlarda çocukların birbirlerini süngülettirildiğini kaydederek, "Bunu değiştirmeyelim mi, bu böyle devam etsin mi?" diye sordu. "Biz Milli bayramlara bir şuur, bir mana katalım dediğimiz zaman Cumhuriyet düşmanı oluyormuşuz. Cumhuriyet kimsenin malı değil" diyen Çelik, "Bahçeli ve Kılıçdaroğlu haklı. Bizim anladığımız cumhuriyetle onların anladığı cumhuriyet farklı. Onlar bürokratik cumhuriyetten, bizler demokratik cumhuriyetten yanayız. Libya'da cumhuriyet, Küba'da cumhuriyet, Çin'de cumhuriyet. Ama biz öyle cumhuriyet istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Kuzey Kore'de olduğu gibi kutlamalarda tankların meydanlara çıkarıldığını söyleyen Çelik, "Tanklar ne için ortaya çıksın arkadaşlar. Dünya bizim tankımız olduğunu bilmiyor mu? Biz halkımıza mı gözdağı veriyoruz, hayır. Sizin tankınız, gücünüz daha gizli kalırsa, daha esrarlı kalır ve daha caydırıcı olur" diye konuştu.

"Bizim standardımız Kuzey Kore standardı olamaz" diyen Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli bunu beğenmesin daha iyi. Onların beğenmemesi bunların doğru olduğunu gösteriyor. Geçmişteki videoları indirip indirip onları izleyip avunabilirler. Onlar geçmişte kalmıştır" dedi.

Kaynak: İHA