İl Özel İdaresi, Köylüye Gelir Sağlayacak Mahlep ve Badem Fidanı Dikiyor

Kayseri İl Özel İdaresi'nin, son bir ay içerisinde diktiği 12 bin fidan ile bu sezon toprakla buluşturduğu fidan sayısı 117 bine ulaştı.

İl Özel İdaresi, bu çalışmaları ile sadece ağaçlandırma yapmakla kalmayıp, köylüye ekonomik girdi sağlayacak mahlep ve badem fidanı dikiminin öncülüğünü yapıyor.İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, kurumsal olarak fidan dikimine önem verdiklerini, bir yandan ağaçlandırma yaparken diğer yandan köylüye gelir getirecek türde fidan dikim çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

Atsız, İl Özel İdaresi’nin, ağaçlandırırken köylüye kazandırmayı amaçladığını vurguladı. Mustafa Atsız, şu bilgileri verdi: “Köy yollarının kenarlarına sedir ve akasya türü fidanlar dikiyoruz. Bu durum, daha çok yeşillendirme anlamında önem taşıyor. Yapılan teknik çalışmalar sonucu hem toprağı hem iklimi uygun görülen bölgelere ise mahlep ve badem ekimleri yapıyoruz. Son olarak Özvatan Küpeli köyü sınırlarında, idaremize tahsis edilen 174 hektar alanda toplamda 12 bin adet mahlep fidanı dikimi yaptık. Mahlep, özelliğinden dolayı çabuk gelişen ve aşıya uygun bir ağaç türü. Bir süre sonra bu mahlep fidanlarına kiraz aşılaması yaparak yöreye ekonomik girdi sağlamış olacağız.”İl Genel Sekreteri Mustafa Atsız, son bir ay içerisinde 12 bin sedir ve mahlep fidanı diktiklerini, dikim sezonu boyunca toprakla buluşan fidan sayısının 117 bine ulaştığını söyledi.

Atsız, “63 bin 750 adet sedir, 28 bin 500 adet akasya ve mahlep ile 25 bin 300 adet badem ekimi yapılmıştır. Ekim yapılan alanlar dikenli tel ile çevrilip koruma altına alınmıştır.’’ diye konuştu .