Chp’li Köprülü, “3 Fidanı Saygıyla Anıyoruz”

Deniz gezmiş ve arkadaşlarını rahmetle andıklarını söyleyen CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Ömürlerinin en verimli çağlarında hayata acı ve haksız şekilde veda etmek zorunda kalan bu üç fidanın ateşi 40 yıldır yüreklerimizde yanıyor. ” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü , “Deniz Gezmiş , Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan , daha 25 yaşındayken bundan tam 40 yıl önce tarihe kara bir leke olarak geçen idam cezasına çarptırılmışlardı . Ömürlerinin en verimli çağlarında hayata acı ve haksız şekilde veda etmek zorunda kalan bu üç fidanın ateşi 40 yıldır yüreklerimizde yanıyor . ” dedi .

İdamın dönüşü olmayan bir insanlık suçu olduğunu kaydeden Köprülü , “Düşüncelerinden ödün vermeden tam bağımsız Türkiye için mücadelelerine hiçbir koşulda dur durak bilmeden devam eden gencecik fidanlar asla affedilemeyecek ve telafi edilemeyecek bir şekilde aramızdan idam edilerek ayrılmışlardır . İdam , dönüşü olmayan bir insanlık suçudur ve tarih bu ayıbı asla unutmayacaktır . ” dedi .

Deniz Gezmiş’in mahkemedeki savunmasında ‘Mustafa Kemal Atatürk ' ün yaptıklarını savunanlar varsa onlar bizleriz’ dediğini aktaran Köprülü , “Ama bu sözler onun kurtuluşu değil , idam fermanı olmuştur . Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının başlattığı bu bağımsızlık mücadelesi , bugün tüm Atatürk gençliğinde , cesaret , umut ve mücadeleye bağlılık olarak hiç durmadan devam etmekte ve sürmektedir . Aradan geçen bunca yıl sonra günah çıkartıp “Deniz Gezmiş ve arkadaşları konusunda yanlış yaptık . Adli hatalar yaptık” diyenleri , tarih hiçbir zaman affetmeyecektir . ” dedi .

O günleri hüzünle hatırlıyor , vatansever duygularla verildiğini bildiğimiz bu mücadeleyi her koşulda devam ettireceğimizi ifade ederek , Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını rahmetle ve saygıyla anıyoruz .
Kaynak: İHA