Bitlis Sanatçı Akınına Uğradı

Sam Bobrick'in yazdığı ve Bora Severcan'ın yönettiği 'Bavul' adlı tiyatro oyunu Bitlis'te sahnelendi.

Bitlis Sanatçı Akınına Uğradı
Merter Platformu sponsorluğundan Bitlis Kültür Merkezi'Nde sahnelenen 'Bavul' adlı komedi oyunu büyük beğeni kazandı. Sam Bobrick'in yazdığı, Bora Severcan'ın yönettiği ve Ayşen Gruda, Melda Gür, Volkan Severcan ve Sefa Sezgin'in oynadığı 'Bavul' adlı tiyatro oyunu, izleyicilerin beğenisini kazandı.

Oyun sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Volkan Severcan, turne kapsamında tiyatro oyununu sahnelediklerini söyledi.

Oyunu ilk önce Bingöl'de sahnelediklerini ifade eden Severcan, şöyle konuştu: ''Oyunumuzu dünde Siirt'te sahneledik. Bitlis'in ardından, oyunumuzu Erzurum'da oynayacağız. Bitlis'e gelmeyi arzu ettik. Bu Merter Platformu sponsorluğunda gerçekleşen bir çalışma. Bu platform kültürel ve sanatsal aktivitelerin, illerde olmasını amaçlıyor. Bugün ben, Ayşen Gruda, Sefa Zengin, Melda Gür, Bitlis halkıyla beraber olduk. İnşallah seyirci de keyif almıştır. Ayrıca bugün Bitlis'te olağanüstü bir gün yaşadık. Meslek hayatımızdaki belki en güzel günlerden biriydi. Burada çok güzel ağırlandık. Tüm Bitlis'e teşekkür ediyorum. Bundan sonra ben ve arkadaşlarım, tüm Türkiye'de ve dünyada Bitlis'in birer temsilcisi olacağız. Kendimizi Bitlisli sayıyoruz. Ayrıca dün Siirt'te büryan kebabı yedik. Ancak buradaki bir büryan kebabı ayrı bir şey. Profesyonel tiyatroların buraya gelmesi, bizim için heyecan verici. İnşallah bundan sonara başka oyunlarda gelir. Bitlis halkı her şeyin en iyisine layık. Bitlis'te olduğumuz için çok mutlu olduk'' dedi.

Melda Gür ise, Bitlis'e gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, gösterdikleri yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı Bitlis halkına teşekkür etti.

Oyunun ardından, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın Ayşen Gruda'nın elini öperek çiçek verdi. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ise, tiyatro ekibine baston hediye etti .
Kaynak: İHA