Bakan Yıldırım, Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'nın Ödül Törenine Katıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Yeni eğitim sisteminin yürürlüğe girmesiyle gençlerimiz hem bilimlerde hem manevi yönlerde çok daha donanımlı yetişecek" dedi.

Bakan Yıldırım, Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'nın Ödül Törenine Katıldı
Bakan Yıldırım, Özel Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Sanat Eğitimi Proje Tasarım Olimpiyatı'nın ödül törenine katıldı.

Bakan Yıldırım, programda, proje birincilerine madalyalarını ve ödüllerini takdim etti. Özel Yamanlar Koleji'nin İzmir'de bir marka haline geldiğini vurgulayan Yıldırım, "Kurum olarak hem yurt için hem yurt dışında büyük başarılara imza atmış olmanın ürünü bugün burada da görülüyor. Gençlerimize yaptığınız bu katkı ve hizmetten dolayı sizlere teşekkürediyorum" diye konuştu.

Yıldırım, insana yapılan yatırımın nesilden nesile devam edeceğini söyleyerek, "Yol yapabilirsiniz; havaalanı, demir yolu yapabilirsiniz; konut yapabilirsiniz fakat bütün bunlar ömrü olan ve belirli bir zaman sonra miadını tamamlayan işlerdir. Fakat insana yapılan yatırım yıldan yıla, nesilden nesile devam eder" ifadelerini kullandı.

Gençlerin başarılarını görmekten onur duyduğunu belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 30 Mart 2012 tarihinden itibaren uygulanacak olan "4+4+4" eğitim sistemiyle ilgili şunları söyledi: "Gençlerimize üstün başarılar dilerken; daha çok boyutlu, daha müsamahalı, çok daha hoşgörüyle muamele edesiniz diye sanatıyla, tasarımıyla, çok boyutlu eğitim alt yapısı hazırlamak itibariyle 30 Mart 2012 tarihi bir milattır. '4+4+4' eğitim sisteminin devreye girmesiyle hem bilimlerde hem manevi yönlerde çok daha donanımlı yetişeceksiniz. Gençlerimiz, milli ve dini değerlere sahip olarak eğitimlerini devam ettirecekleridir. Fatih Projesi'ni sizin için başlattık. Eğitimde yeni bir çağın açılışıdır. AkıllıTahta Projesi, teknolojinin eseridir. Bütün bunlar, geleceğimizin teminatı siz genç nesiller içindir." Yıldırım, yarışmada ödül alan gençlere,"Ödül aldıkça yeni başarılara imza atacaksınız. Bizleri yurt dışında temsil edeceksiniz. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracaksınız. Ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın her yerinde dalgalandıracaksınız" dedi.

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Sanat Eğitimi Proje Tasarım Olimpiyatı'na Türkiye'nin 81 ilden 509 okul ile Rodos ve Erbil'deki okullardan öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA