Yozgat’ta Yedikleri Mantardan Zehirlenen 5 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Yozgat'ta yedikleri mantardan zehirlenen 5 kişi, Yozgat Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yozgat’ta Yedikleri Mantardan Zehirlenen 5 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Yozgat Belediyesi su terfi istasyonunda çalışan 5 kişi çalışma esnasında arazide buldukları mantarı yiyerek zehirlendi. Devlet Hastanesine götürülen zehirlenen işçilerden dördü yoğun bakımda tedavi görürken biri ise müşahade altına alındı. İşçileri hastanede ziyaret eden Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye ye ait içme terfi istasyonunda çalışan işçilerin doğada yetişen mantarı yemelerinden dolayı zehirlendiklerini söyledi.

Başkan Başer, "Belediyemize ait içme suyu terfi istasyonunda kalan işçilerimiz doğada yetişen mantarı bilmeden yemişler. Ben geçmiş olsun diyorum. Tabi bu halkımıza da özellikle doğada yetişen bu kültür mantarlarının dışında bulunan mantarların yenmemesini de tavsiye ediyorum." dedi.

Yozgat Devlet Hastanesi Başhekim Uzm. Dr. Cahit Kayhan’da bütün uyarılara rağmen vatandaşların doğada yetişen mantarları yediğini belirterek, "Daha öncede uyarmamıza rağmen bir alışkanlık devam edip gidiyor. Ama bunlar bir musibet bin nasihatten hayırlıdır diyoruz. İnşallah hayati önemi arz edecek bir zehirlenme değildir. Bunu zaman gösterecek tabi yoğun bakımda takip edeceğiz. Ama şuana kadar dediğim gibi bu seneki mantar zehirlenmelerini şifa ile evlerine gönderdik. İnşallah bu hastalarımızı da şifa ile evlerine göndereceğiz. Bu bugün gelen 5 zehirlenme vakıamız." diye konuştu.

Mantar yedikten sonra zehirlenen işçilerden Oğuzhan Dursa (33), araziye işe çıktıklarında buldukları mantarı yediklerini ifade ederek, "Köçekkömür terfi tarafında işe çıkmıştık arazide, orada 3-4 tane mantar bulduk, arkadaşlarla beraber yedik. Çok şükür iyiyiz. Biraz bulantı başlamıştı. Herhangi bir şey olabilir diye tedbir amaçlı hastaneye geldik."diye konuştu.

Murat Durak’ta mantardan dolayı zehirlendiklerini belirterek, "Çalışmaya gittiğimiz bölgede mantar bulduk ve yedik. Yedikten sonra bulantı başladı bizde zehirlendiğimizi anlayarak hastaneye geldik." ifadelerini kullandı .