Kanser Hastaları İçin Moral Etkinliği Düzenlendi - Ankara

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) Onursal Başkanı Nevin Gökçek, 'Kanser Haftası' nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Onkoloji Şefkat Evi’ni ziyaret etti.

Gökçek, vakıf tarafından hastalara moral amaçlı düzenlenen eğlence programına katıldı.

SOS tarafından Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelerek şifa arayan hastaların ve yakınlarının acılarını dindirmek amacıyla Şefkat Evi 'nde bir eğlence programı düzenlendi.

Hastaları ziyaret eden ve eğlence programına katılan SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, hastalara şifa dileğinde bulundu. Nevin Gökçek, hastalara hitabene yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Sizlerle burada birlikte olmaktan, sizleri burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Eğer hatalarımız kusurlarımız varsa haklarınızı helal edin. Allah hepinize şifa versin. Biliyoruz hastalıklar en büyük imtihanımız. Sabır da bir imtihan. Eğer hastalığa sabrediyorsak, sınavı başarıyla geçmişiz demektir. Onun için Rabbim bu imtihanı bize başarıyla geçmeyi nasip etsin. Rabbim size ve yakınlarınıza şifa versin. '

Şefkat evinde kalan ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen hastalarının gurbette olduğuna işaret eden Gökçek, 'Ben inanıyorum ki hastaların duası kabul olur, yolcuların duası kabul olur, misafirin duası kabul olur, mazlumun duası kabul olur. Hele bir Müslümanın bir Müslüman için ettiği dua en makbul duadır. Bu nedenle hep birbirimiz için dua edelim. Kendimiz için değil hepimiz için dua edelim. Rabbim, Peygamberimiz (sav) ve bütün dualar sizinle, her şey gönlünüzce olsun.” ifadelerini kullandı. Daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi saz ve ses sanatçılarının seslendirdiği türkülere hasta ve hasta yakınları da zaman zaman eşlik etti. Şefkat Evi 'nde kalan hasta ve hasta yakınlarına çeşitli hediyeler verildi.

Ardından SOS Vakfı 'nın günün anısına hazırlattığı pasta kesildi. Gökçek, Eğlencenin ardından odalarına çekilen hastaları tek tek ziyaret etti. Gökçek 'in oda ziyaretlerinde duygusal anlar yaşandı.