'Batman'da Esnafa Verilen Kredi Talebi Karşılamıyor'

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Şevki Taş, kendilerine verilen kredi miktarının talebi karşılamadığını söyledi.

'Batman'da Esnafa Verilen Kredi Talebi Karşılamıyor'
12 yıl aralıksız sürdürdüğü başkanlığına yeniden seçilen Şevki Taş, Batman esnafına hizmet etmek için her türlü girişimlerde ve çalışmalarda bulunacağını ifade etti.

Taş konuşmasında, ”Şu anda kooperatif olarak 300 yakın üyemiz bulunmaktadır. Ağırlıkta küçük ölçekli esnaflara kredi sağlamak ve yeni iş alanlarını açmak için çaba sarf ediyoruz. Ama şu var ki günden güne küçük esnaf yok olmak üzeredir. Büyük iş yerleri bunu tetiklemektedir. Ayrıca diğer bir sıkıntımız bize başvuran esnaflarınızın kredi talebini karşılayamıyoruz. İlimize gelen kredi oranları talebi karşılamamaktadır. Günden güne kötüye bir gidiş seyri gözlemekteyiz. Hükümetin bu konuda bize sahip çıkmasını istiyoruz. Finansal durum çözüldüğü takdirde küçük esnafımızda kalkınacaktır.” dedi.

İleriye dönük projelerinde esnaflarla bir araya gelip iş merkezleri kurarak iş imkânları sağlamayı hedefleyen Taş, “Yıllardır esnaflık yapan ve evi olmayan kardeşlerimize ev edinme konusunda yardımcı olmayı da hedefliyoruz." şeklinde konuştu .