Kaza ve Hırsızlık Olayları Esnafın Kurduğu Mobese Kamerası İle Çözülüyor

Konya’nın Ilgın ilçesinde bir esnaf hırsızlık olaylarının önüne geçebilmek için kendi mobese sistemini kurdu.

Ortopedi-Medikal dükkânı işleten esnaf Haydar Dilek, kendi mobese sistemi sayesinde hırsızlara göz açtırmıyor. Haydar Dilek, kurmuş olduğu sistemde bulunan kameraların çözünürlük oranlarının çok yüksek olması sebebiyle, çevredeki kaza ve olayların aydınlatılmasında Ilgın emniyetinin başvurduğu ilk adres olma özelliğine sahip.Bütün esnaflara örnek olmak için böyle bir yola başvurduğunu söyleyen Haydar Dilek, Ilgın’da güvenlik kamerası kullanım oranının çok düşük olduğundan yakındı. Mobese sayesinde hem kendi dükkânını hem de çevre dükkânları koruduğunu ifade eden Dilek, “Hayatta her zaman her işin en iyisini istemişimdir ve yapmışımdır. Dükkânım 2 sefer soyulduktan sonra güvenlik kamerası taktırdım ama tatmin olmadım. Daha sonra biraz daha fazla para harcayarak mobese kamerası kurdurdum. Bu kamera her tarafa dönebilme özelliğine sahip olduğu için beni tam olarak tatmin etti.” dedi.

Dükkânının, Mühsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde bulunduğunu söyleyen Dilek, “Ilgın’ın en işlek ve tarihi caddesidir. Her gün olmasa da kısa aralıklarla kaza olayları çok olmakta. Olayları aydınlatmak isteyen yetkili arkadaşlar, önce benim dükkânıma gelir ve kayıtları inceler. Bu durumdan hiç şikâyetçi değilim ama diğer köşe başlarında iş yeri olan esnaf arkadaşlar da en azından güvenlik kamerası taktırırlarsa hırsızlık olaylarının önüne geçmiş oluruz.” diye konuştu.

Yetkililerden, Ilgın’a bir an önce mobese sisteminin kurulmasını isteyen Dilek, “32 bin nüfusun yaşadığı ilçemizde birçok olay olmakta. Bizden küçük olan yerlerde dahi bu sistem çoktan kurulmuş. Vatandaşlarımızın güvenliği için ve emniyet teşkilatına yardımcı olabilmemiz için bu sistemin olması gerekir.” şeklinde konuştu.