Tacikistan Büyükelçisi Kayso’yu Ziyaret Etti

Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Farruh Hamidinoviç Şaripov Kayseri Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Tacikistan Büyükelçisi Kayso’yu Ziyaret Etti
İki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek adına böyle bir ziyaret düzenlediklerini açıklayan Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Farruh Hamidinoviç Şaripov, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 550 milyon dolar civarında olduğunu, ancak bu rakamın iki ülke arasındaki samimi ilişkiye yakışmadığın belirterek, bu yıl ihracatta 1 milyar doları aşmak istediklerini, bunun içinde kendisinin elçilik olarak her zaman hazır olduklarını söyledi.

Tacikistan’da yatırım yapmak isteyen Türk işadamları için enerji ve madencilik başta olmak üzere bir çok sektörde ciddi potansiyel olduğunu ifade eden Büyükelçi Şaripov, ilerde iki ülke arasında çok daha sağlıklı bir işbirliği olması temennisinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanı Nureddin Okandan ise, Tacikistan Cumhuriyetinin bağımsızlığını ilan ettikten sonra ilk önce Türkiye’nin destek olduğunu hatırlatarak, bunun da dost ve kardeş olduğumuzun bir kanıtı olduğunu söyledi.

Oda olarak iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesi için gerekli desteği verdiklerini açıklayan Okandan, “550 milyon dolarlık dış ticaret hacminin yetersiz olduğuna bizde katılıyoruz. Karşılıklı ilişkilerle bu rakamın daha da artacağına inanıyorum. Üyelerimizden 12 firma Tacikistan’a ihracat yapmaktadır. Bu ilişkilerin artarak devam etmesini ve ticaretimize de yansımasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Kaynak: İHA