Bandırma Ak Parti İlçe Başkanı Kasapoğlu'nun Açıklaması

AK Parti İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, ''Türk Ulusu milli iradeden asla vazgeçmeyecektir'' dedi.

Kasapoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Türk milletinin İstiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığının, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiği İstikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağı olduğunu belirtti.

23 Nisan 1920 tarihinin, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olmadığını hatırlatan Kasapoğlu, bu tarihin, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan Türk demokrasisi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gün olduğunu vurguladı. Kasapoğlu, şunları kaydetti:

'' kavramının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokratik meşrutiyet temelinde kurulduğunun en açık ifadesidir. Türkiye tüm sorunlarını TBMM'de derinliğine tartışarak, demokrasi ve hukukun üstünlüğü çerçevesi içerisinde ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine taşıyacak güç ve kararlılıktadır. Türk ulusu milli iradeden asla vazgeçmeyecektir. Bize bu günleri armağan eden başta Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını minnetle yad ediyorum. Bu vesileyle de Ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım.' '
Kaynak: AA