Kraliçe Beatrixe, Expo İzmir 2020 Standına Büyük İlgi Gösterdi

"Yaşayan Doğa" temasıyla Hollanda’nın Venlo şehrinde düzenlenen Botanik EXPO'sundaki Türk pavyonunda yer alan İzmir standına, Hollanda Kraliçesi Beatrixe büyük ilgi gösterdi.

Kraliçe Beatrixe, Expo İzmir 2020 Standına Büyük İlgi Gösterdi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte standı ziyaret eden Beatrixe, EXPO Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç ve Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener tarafından karşılandı. Uzun süre stantta vakit geçiren Kraliçe Beatrix'e, Cumhurbaşkanı Gül tarafından İzmir'in adaylığı hakkında bilgi verildi.

İzmir'in adaylığına konuşmasında da yer veren Gül, EXPO 2020 için şansın yüksek olduğunu dile getirdi. İzmir Valisi Cahit Kıraç ise Cumhurbaşkanı Gül ve Kraliçe Beatrixe'e prestij set ve incir hediye etti.EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanı ve İzmir Valisi M.Cahit Kıraç, "Sayın Kraliçe'nin, Cumhurbaşkanımız'ın ve Hanımefendi'nin standımızı uzun ziyaretleri bizi onurlandırdı. EXPO ile ilgili bilgilendirme yaptık. Cumhurbaşkanımız da Kraliçe'ye ayrıntılı bilgi verdi. Kraliçe ilgiyle dinledi ve başarı dileklerini iletti. Ziyaretimiz süresince önemli görüşmeler gerçekleştirdik ve Botanik EXPO’sunu inceleme fırsatı bulduk. Görüşmelerimiz ve incelemelerimiz sonucunda 'Sağlık' temamızın ne kadar doğru olduğunu bir kere daha gördük. Stratejimiz çerçevesinde yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz, EXPO'yu kazanana kadar da devam edeceğiz." dedi.

Yürütme Komitesi Başkanı Özgener ise, "Standımıza gösterilen ilgiden çok memnunuz. Çeşitli ülkelerden ziyaretçiler geliyor. Özellikle Hollandalılar yoğun olarak ziyaret ediyor. Sevindirici nokta şu ki İzmir'in EXPO adaylığı ile ilgili ciddi bir bilgi birikimine sahipler ve ilgililer. Bu da stratejik hedefimiz olan uluslararası tanıtım konusunda başarımızı gösteriyor." dedi.

Botanik EXPO'suna Vali Kıraç, EXPO 2020 Yürütme Komitesi Başkanı Özgener, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Yürütme Komitesi Başkan Vekili Ender Yorgancılar, Büyükelçi ve Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Serpil Alpman, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı ve Yürütme Komitesi Üyesi Mustafa Özkara, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreter Yardımcısı Adil Kır ile EXPO uzmanları Nazlı Kayı ve Ufuk Gürel’den oluşan heyet katıldı.

Venlo’da 40 hektarı sergi alanı olmak üzere 66 hektarlık alanda düzenlenen fuarda, Türkiye'ye 1000 metrekarelik alan tahsis edildi. Ananevi motiflerin modern malzemelerle yorumlandığı yalı biçiminde tasarlanan Türk bahçesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açıldı. Üç boyutlu görüntülerle gösterilerin yapıldığı Türk standı büyük ilgi gördü. EXPO 2020 İzmir, standın içinde ayrı bir stantla yer aldı. EXPO 2020 İzmir'in tanıtımının yapıldığı, görüntü materyalleri ve promosyon malzemelerinin dağıtıldığı stant, ziyaretçi akınına uğradı. Yaklaşık 2 milyon ziyaretçinin beklendiği Venlo Botanik EXPO'su, 7 Ekim 2012 tarihine kadar açık kalacak .