Portekiz’deki Turizm Fuarında Türkiye Standına Büyük İlgi

Portekiz’de düzenlenen Lizbon Uluslararası Turizm Fuarı’nda Türkiye standı büyük ilgi gördü.

Standda Ebru sanatı yapılırken, ziyaretçilere lokum ikram edildi.

Portekiz 'de önceki gün başlayan Lizbon Uluslararası Turizm Fuarı, 4 Mart'a kadar çalışmalarına devam edecek. Fuara birçok ülkeden çeşitli turizm firmaları, şirketler ve büyükelçilikler katılıyor. Bine yakın katılımcının bulunduğu fuarda, Portekizce konuşan ülkelerin büyük standları dikkat çekti.

Türkiye 'nin Lizbon Büyükelçiği'nin de standına ilgi oldukça yüksekti. Standda ebru sanatı yapıldı, ziyaretçilere lokum ikram edildi ve Türkiye hakkında geniş bilgi verildi. Ziyaret edenlerin büyük bir bölümünün Türkiye'ye daha önceden gitmiş olması ve tekrar gitme planları yapması, Portekiz'den Türkiye'ye yıllık iki binlik turist akışını açıklıyor. Türkiye'den gelen turizm acenteleri, Portekiz'in zenginliklerinin tam olarak anlaşılamadığını, sanki kenarda kalmış gibi olduğunu, ancak Portekizlilerin Türkiye'nin güzelliklerinin farkında olduğunu söylediler.

Fuarda en büyük alana sahip olan Brezilya, düzenlediği küçük organizasyonlarla ve yöresel kıyafetli görevlilerle bütün ilgiliyi üzerine topladı. Fas, Tunus ve Japonya ise düzenledikleri çalıştaylar ile insanları kendi standlarına toplamayı başardı.

Bu arada 1 Nisan'da Portekiz 'e uçuşlarını haftada 7 güne çıkarmayı planlayan Türk Hava Yolları da güzel dizayn edilmiş standı ile insanların ilgisinden oldukça memnundu.