'Lefter Küçükandonyadis' Anısına Yüzdüler

Muğla'nın Datça ilçesinde düzenlenen yüzme maratonuna katılan Türk ve Yunan yüzücüler, Ege'nin mavi sularında ''Lefter Küçükandonyadis'' anısına yüzdüler.

Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, yarış öncesinde yaptığı konuşmada, bu sene 6'ncısı düzenlenen yüzme etkinliğinin, Türk futbolunun efsane ismi Lefter Küçükandonyadis anısına yapıldığını belirterek, ''Önceki yıllardaki etkinlikleri, mülteci sorunu, denizlerin ve biyoçeşitliliğinin korunması konularına dikkat çekmek amacıyla düzenlemiştik. Bu sene ise bir süre hayata veda eden Lefter Küçükandonyadis'in anısını yaşatmak için yapıyoruz'' dedi.

Yüzme etkinliğine 6'sı Yunan 40 kişinin katıldığını bildiren Üncü, ''Datça'da bugün hava sıcaklığı 14 derece ve Datça kış ortasında adeta baharı yaşıyor. Önümüzdeki yılda bu etkinliği sürdüreceğiz. Bu yarış, Türkiye'deki ilk ve tek açık deniz yüzme maratonu olma özelliğine sahip. Bu seneki etkinliğimize, Manş Denizi'ni yüzerek geçen Türk sporcular Erol Acet ve Nesrin Olgun Arslan'da onur konuğu olarak katıldı'' diye konuştu.

Kaymakam Üncü, etkinliği ''Lefter Küçükandonyadis'' anısına düzenlemelerinin önemine işaret ederek, şunları söyledi: ''Şike var mı, yok mu tartışmalarının yaşandığı bir dönemde ahlakı, dürüstlüğü ve karakteriyle Türk futbolunda bir simge olan Lefter'i Yunan dostlarımızla birlikte anmaktan mutluluk duyuyoruz. Ben de bir Fenerbahçeli olarak bu mutluluğu yaşıyorum. Lefter, sadece Fenerbahçeli olarak değil, tüm Türk futbol camiasının sevgisini kazanmıştı. Rum asıllı olmasına rağmen Türk halkının kalbine taht kurmuştu. Ölümünün ardından düzenlenen törende Türk halkı da onu nasıl sevdiğini ve sahiplendiğini gösterdi''

Organizasyonda görev alan Zacharias Alexandrakis ise Ege'nin Türk ve Yunanlılar için ''Dostluk Denizi'' olduğuna işaret ederek, ''6 yıldır Datça'da düzenlenen yüzme etkinliklerine katılıyorum. Bu etkinlik sayesinde çok sayıda Türk arkadaşım oldu. Dostluk denizi Ege'de Türk arkadaşlarımızla yüzmek büyük mutluluk. Kış ortasında bahar yaşamak ve bu mevsimde denizde yüzmek çok güzel bir duygu. Etkinliğin Lefter Küçükandonyadis anısına yapılmasını olumlu buldum'' ifadelerini kullandı. Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan ise etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Datça Limanı'ndan denize atlayan 34 Türk yüzücü ve Yunanistan'ın Sömbeki Adası'ndan gelen 6 yüzücü, etkinlik kapsamında Ege'nin mavi sularında buluştu. Starttan önce her iki ülkenin bayraklarını açan sporcular, yaklaşık 5 mil yüzerek Fener Adası'na ulaşacaklar. Datça'da her yıl kış mevsiminin ortasında düzenlenen yüzme etkinliğine katılan 40 kişiden en küçüğünün 16, en yaşlısının ise 73 yaşında olduğu öğrenildi.
Kaynak: AA