Türk Ticaret Kanunu Eğitimleri Canlı Olarak Cepten Takip Edilebilecek

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortaklığında 14 ilde şirketlere Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) eğitimleri verilecek.

Türk Ticaret Kanunu Eğitimleri Canlı Olarak Cepten Takip Edilebilecek
  Kanunun şirketlere getireceği yenilikler ve sorumlulukların ele alınacağı tanıtım toplantılarının ilki 8 Şubat tarihinde yapılacak. Toplantıların tamamı Turkcell kanalıyla 81 ilde canlı olarak internetten ya da cepten takip edilebilecek. Dileyenler video formatlı içeriklere daha sonra da erişebilecek.
Konunun uzmanları ve öğretim üyeleri tarafından verilecek eğitimler ile yeni TTK yürürlüğe girmeden şirketlerin gerekli önlemleri almaları, rekabette sorunla karşılaşmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı konuya önem veriyor. Bakan Hayati Yazıcı, konuya dair yaptığı açıklamada şunları kaydediyor:
“Yeni TTK, ülkemizde yatırım ortamının iyileştirilmesi, şirketlerimizde kurumsal yönetim ilkelerinin benimsenmesi, kayıt dışılığın önlenmesi, şeffaflığın temini; bilgi toplumuna uygun sektörlerin ön plana çıkması gibi alanlarda önemli katkı sunacaktır Türkiye 'de 14 ilde yapılacak eğitim toplantılarında, Yeni TTK 'nın iş hayatına getirdiği yenilikler ve sorumluluklar uzmanlar tarafından şirketlerimize anlatılacaktır. Bu önemli eğitim faaliyetinin kamuoyuna ve topluma duyurulmasında oynayacağı rol için Turkcell 'e teşekkür ederim.”
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise “Yeni TTK; sanayicinin, tüccarın, esnafın anayasasıdır. Şirketlerimizin, daha çok KOBİ 'lerin bu yeni döneme uyumu adına önemli atması gereken adımlar söz konusu. Bunu yapmayan veya geciktiren şirketlerimiz, rekabette güçlük çekecektir. Kanunun tüm maddelerinde mutabık kalmadık. İtirazımız olan yerler var. Ancak kanunun yürürlüğe girmeden bunların da aşılmasını umut ediyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile tertip edeceğimiz toplantılarda kanun uzmanlar tarafından anlatılacak.” diyor.

Şirketlerin yeni TTK 'ya uyumunu belirlemek için Deloitte ile TTK Metre adlı bir anket yaptıklarını aktaran Hisarcıklıoğlu, “Bunu TOBB 'un internet sayfasında kullanıma açtık. Şirketlere burada, bedava danışmanlık hizmeti veriyoruz. Onlara bir nevi check-up yapıyoruz. Ayrıca Turkcell ile TTK eğitimlerini canlı yayında 81 ile yayıyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de TTK eğitim toplantılarının internetten topluma iletilmesinin hedefleri ile uyuştuğunu dile getiriyor. Ciliv, “Hem ekonomik bakımdan ülkemizin belkemiğini oluşturan girişimcilere bu imkânı sunmak hem de mobil aygıtlardan Turkcell 3G kalitesiyle müşterilerimize eğitimleri ücretsiz takip edebilmeyi mümkün kılmak bize mutluluk veriyor. Eğitimler canlı yayından takip edilebileceği gibi dileyenler internetten yayınlanan bu içeriklere daha sonra da erişebilecek. Yani, artık TTK 'ya dair akıllarına takılan tüm sorular için ellerinin altında her an her yerden elde edebilecekleri bir video-kılavuz olacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve TOBB 'u henüz kanun yürürlüğe girmeden böyle bir proje başlattıkları için tebrik ediyorum.” diyor.