Ermeni Mezarlığında Yıkılan Bölümleri Belediye Yapacak

Malatya’daki Ermeni Mezarlığı’nda yanlışlıkla yıkıldığı açıklanan gasilhane ve son dua yeri Malatya Belediyesi tarafından yeniden yapılacak.

  Yıkımın ardından merkezi İstanbul 'da bulunan Malatyalı Hayırsever Ermeniler Derneği (HAYDER) üyeleri, Malatya Valisi Ulvi Saran ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile görüştü. Görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yapan dernek yöneticileri, gelişmeleri kamuoyuna duyurdu. Bilgilendirme amaçlı ziyaretlerin nezaket çerçevesinde gerçekleştiği anlatılan açıklamada, 'yıkılan binaların Malatya Belediyesi tarafından yeniden inşa edilmesinde mutabık kalındığı 'belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: 'Ermeni toplumunda ve Türkiye kamuoyunda büyük bir infial yaratan yıkımın, yerel yöneticilerimiz tarafından telafi edileceğine inancımız tamdır. Bu sayede, daha önce planladığımız gibi, bu yılın yaz aylarında dünyanın dört bir köşesine dağılmış Ermenilerin, Malatya`da hemşehrileriyle birlikte geçmişlerine dua edebilecekleri günü gerçek kılacağımıza inanıyoruz. Ayrıca son günlerde oluşan bilgi kirliliğinin de giderilmesi gerekmektedir. İnşaatın projesi ve kontrolü tarafımızdan yapılacaktır. Malatya Belediyesi yetkilileri, yapıları anahtar teslimi olarak çok kısa bir sürede cemaatimizin kullanımına sunacaklarını beyan etmişlerdir.”