Başkan Yılmaz, Filistinli Küçük Abdallah’ı Ziyaret Etti

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Filistin’de evinini bahçesinde kardeşleriyle oynarken patlayan bomba sonucu sağ gözünde görme kaybı oluşan ve Bolu Kızılay Şubesi tarafından tedavisi için Bolu’ya getirilen Abdallah Joma Husain Albahabsa’yı ziyaret etti.


Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavisi tamamlanan ve taburcu olmaya hazırlanan Abdallah ile hastanedeki odasında görüşen Yılmaz, geçmiş olsun dileklerini iletti. Yılmaz, babaya, Mısır’da tedavi gören diğer çocukları için sabır diledi. Başkan Yılmaz, “Osmanlı gittikten sonra o topraklarda hiç sıkıntı bitmedi ve halen de bitmiyor. Zaten bölgedeki bazı devletler oluşturulurken de ileride problem üretmesi için oluşturulmuş. Orada şu anda insanlar birbirlerine düşürülüyor ve çok büyük acılar çekiliyor. İnşallah Müslümanların bazı egemen güçler tarafından kullanılmasının bir an önce sonu gelir.” dedi.

Başkan Yılmaz, Filistin’de yaşanan zulmün yanı sıra şu anda Suriye’de de Müslümanın Müslümanı öldürdüğünün altını çizerek bölgedeki akan kanın bir an önce durmasını diledi. Yılmaz, “Biz, karıncanın canını bile acıtmayan bir dine sahibiz ama maalesef bazen kendi halkını bombalayan idarecilerle idare ediliyoruz. Hiçbir idarenin eziyetle ayakta kalma şansı yok.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından küçük Abdallah’a hediye veren Yılmaz, Abdallah’ın tedavisi için devreye giren Kızılay Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi yönetimi ile ameliyatı gerçekleştiren doktor Mahmut Arık’a teşekkür etti .