Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Bali Açıklaması

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Hızlı Geçiş Sistemi'nin duraksamayı önlediğini belirterek, ''Yükleme sırasında kolaylıklar sağlıyor. SMS ile sizi uyaran, bakiye yetersizliğini daha iyi gözetebilen bir sistem'' dedi.

PTT Genel Müdürlüğü ile işbirliği yapan Türkiye İş Bankası, köprü ve otoyollarda yeni bir geçiş sistemi olan Hızlı Geçiş Sistemi etiketi satacak.

Basın toplantısında konuşan Bali, HGS'nin insanların hayatını kolaylaştırmak için yapılan bir uygulama olduğunu belirterek, etiketle geçişin mümkün olacağını söyledi.

Bali, HGS'nin getirdiği kolaylıklara dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''HGS, duraksamayı önlüyor. Yükleme sırasında kolaylıklar sağlıyor. SMS ile sizi uyaran bir sistem. Bakiye yetersizliğini daha iyi gözetebilen bir sistem. 4 aralık'ta PTT ile bir protokol imzaladık. Bu kartların hem internet üzerinden hem de banka şubelerinden satışı yapılacak. Bu konuda hazır olduğumuzu söylemek isterim. İki kurum arasındaki işbirliğine göre, 18 Aralık 2012 tarihinden itibaren İş Bankası şubelerinden ve İnternet Şubesi'nden banka müşterilerine HGS etiket satışı ve otomatik bakiye yüklemesi işlemi gerçekleşecek, bu satış ve yükleme işlemini İş Bankası'nın kredi kartı ya da ek hesabı sahibi müşteriler yapabilecek.''

Bali, İş Bankası olarak müşterilerinin hayatlarını kolaylaştıracak yenilikçi ürünler sunduklarını, değişen müşteri talep ve ihtiyaçlarını proaktif olarak takip ettiklerini belirtti.

PTT ile yapılan işbirliği ile köprü ve otoyol geçişlerini kolaylaştıran HGS'nin de otomatik yükleme kolaylığı ile birlikte müşterilerinin hizmetine sunulduğunu belirterek, ''Bankamız HGS uygulaması ile HGS etiketlerinin satışı esnasında müşterilerimizin ek hesabı bulunan bir cari hesap veya kredi kartı ile ilişkilendirilmesi, otomatik yükleme talimatı kapsamında da HGS etiketinin bakiyesi belirli bir limitin altına indikçe otomatik yükleme işleminin gerçekleştirilmesi söz konusu olacaktır. Böylece etikette yeterli bakiye olup olmadığı konusunda müşterilerimiz endişe duymayacaklardır. HGS etiketleri şubelerimizden, 1. sınıf HGS etiketleri ise hem şubelerimiz hem de İnternet Şubemizden ücretsiz olarak alınabilecektir'' şeklinde konuştu.

-PTT olarak 172 yıllık tecrübelerimiz ışığında hizmet sunuyoruz''

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural da PTT ailesi olarak İş Bankası ile gerçekleştirdikleri işbirliğinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Tural, PTT olarak 172 yıllık tecrübe ve birikimlerini bugünün gelişmeleri ışığında kaliteli hizmetler üretmek ve bunları halka götürmek gayesiyle çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

İş Bankası ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin, İş Bankası şubelerinden ve İnternet Şubesi'nden banka müşterilerine Hızlı Geçiş Sistemi etiket satışı ve otomatik bakiye yüklemesi işlemlerinin yapabilmesini sağladığını vurgulayan Turhal, ''Vatandaşlar Kartlı Geçiş Sisteminin yerini alacak HGS ürünlerini İş Bankası'nın şubeleri ve İnternet Şubesinden temin edebilecekler. Söz konusu ürünler ek hesabı bulunan bir cari hesap veya kredi kartı ile ilişkilendirileceği için otomatik yükleme talimatı kapsamında HGS etiketinin bakiyesi belirli bir limitin altına indikçe otomatik yükleme işleminin gerçekleştirilmesi mümkün olacak. PTT olarak bu işbirliği ile yeni müşterilere yeni hizmet sunmak ve hizmetlerimize bir yenisini ilave ediyor olmaktan büyük bir onur duyuyoruz'' diye konuştu.

Turhal, 31 Aralık 2012 itibariyle KGS kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, vatandaşların HGS'yi kullanması gerektiğini söyledi.

Sitemin hem ucuz hem de güvenli olduğunu belirten Turhal,eski sistemlere göre daha kullanışlı olduğunu kaydetti.

Turhal, 14 milyon dolarlık bir ihale sonucunda sistemin alt yapısının kurulduğunu ifade ederek, köprü ve otoyollarının özelleştirilmesinin HGS ve OGS kullanıcılarını mağdur etmeyeceğini, vatandaşlarının hakkının güvence altında olduğunu söyledi.

Muhabir: Semra Orkan

Yayıncı: Ali Bayaslan
Kaynak: AA