Türkan Şoray, Beykent Üniversitesi'nda Kitabını İmzaladı

''Yeşilçam'ım Sultanı'' Türkan Şoray Beykent Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi'nde ''Sinemam ve Ben'' adlı kitabını imzaladı.

Şoray, imza töreni öncesinde yerleşkenin konferans salonunda kitabı üzerine bir söyleşi yaptı. Türkan Şoray'ı dinlemek için gelen öğrenciler salonu tıka basa doldurdu. Bazı öğrenciler söyleşiyi ayakta izledi.

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Güzelcik Ural ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Makal'ın katılımı ile gerçekleştirilen söyleşide Şoray, Türk Sinema tarihine ışık tutmak ve gençlere sinemada usta-çırak ilişkisini göstermek için kitap yazdığını belirtti.

Şoray, ''Diğer kitaplarda hep başkaları beni anlattı. Sinemam ve Ben kitabımda ben kendimi anlatıyorum. Tümüyle kendimi yazdım. Bu kitapta samimi duygularla ben varım'' dedi.

Sinema sanatçılarının hayranlarıyla bir araya gelmesinin kolay olmadığını ileri süren Şoray, kitap sayesinde sevenleri ile kucaklaştığını söyledi.

Bazı filmlerde hem oyunculuk hem de yönetmenlik yaptığı anlatan Şoray, ''Oynamadığım sahneler daha başarılı oluyordu. Çünkü sadece oyuncuydum orada. Ama eğer o sahnede ben varsam, hem yönetmek hem oynamak çok zordu. Sanırım gençlik ateşi ile yapmışım. Şimdi olsa asla yapamam. Eskiden imkanlar bu kadar gelişmemişti. Biz yoktan var ettik. Şimdi çekmezlerse yeni nesilden hesap sormak lazım'' diye konuştu

Söyleşide, Şoray, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Bir öğrencinin ''Heyecanlı birini benziyorsunuz. Kamera karşısında heyecanınızı nasıl bastırıyorsunuz- sorusunu Şoray, ''Orada kendin olmuyorsun, Leyla oluyorsun, başkası olunca heyecanını yenebiliyorsun'' şeklinde cevap verdi.

Söyleşinin ardından Şoray kitabını imzaladı ve öğrencilerle ile sohbet etti. Kitab, imzalatmak isteyen öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdu.

Muhabir: Kenan Irtak

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
Kaynak: AA