Kalınomuz; “Ne Yaparlarsa Yapsınlar Belediyeyi Vermeyiz”

AK Parti’nin Merkez İlçe Danışma Meclisi’nde yapılan konuşmalara cevap veren CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, “Ne yaparlarsa yapsınlar belediyeyi vermeyiz” dedi.

Kalınomuz; “Ne Yaparlarsa Yapsınlar Belediyeyi Vermeyiz”
CHP Aydın İl başkanı Barkan Kalınomuz, CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş ile CHP il binasında basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı’nın Pazar günü yaptığı Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısında yapılan konuşmalara cevap veren Kalınomuz, Aydın Belediyesi’ni AK Parti’ye kaptırmayacaklarını söyledi.

“BİLETLERİ KULLANDIM”

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay’ın kendisine gönderdiği tren, uçak ve otobüs biletini kullandığını ifade eden Kalınomuz yaşadıklarını anlattı. Uçak biletinin rezervasyon kağıdı olduğunu kaydeden Kalınomuz, Atay’ın uçak biletinin ücretini ödemediğini ifade etti.

Kalınomuz şöyle konuştu: “Tren biletiyle İzmir Basmane’den Aydın’a doğru yola çıktım. İzmir-Aydın arasının 1 saat 10 dakika sürdüğünü belirten Sayın Atay, yalan söylemiş. Basmane’den 6 dakikalık rötarla 2 saat 17 dakikada Aydın’a geldim. İzmir’de çağdaş belediyeliğin yanında, Atatürkçü ve çağdaş bir İzmir gördüm. Sayın Atay’ın gönderdiği otobüs biletiyle Denizli’ye gittim. Denizli’de de Atay’ın bahsettiği battı-çıktıya battık ama çıkamadık.İstanbul’a da yakın bir süre zarfında gittim. Burada da insanların karşıdan karşıya geçemediği Taksim Projesi’ni gördüm” SEVGİ YOLU’NUN YENİ TAŞLARINI GÖSTERDİ AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten’in Sevgi Yolu’nun yeni döşenen taşlarını mühendislerle incelediklerini açıkladığını ve taşların dayanıksız olduğu yönündeki iddialarına karşılık veren Kalınomuz, şöyle devam etti: “Eski taşları 3 gün su dolu leğene koysanız dağılır. Yeni taşları ise kırmak mümkün değil. Bunu mühendisler değil normal bir vatandaş görse dahi anlayabilir. Ökten’in taşları incelediği mühendislerin isimleri vermesini istiyoruz. Bu isimleri bilelim ki, yolumuz onlara düşmesin, iş vermeyelim” “DÖNEMİNİZDE YAPTIĞINIZI ÖRNEK GÖSTEREMİYORSUNUZ” AK partili yetkililerin Aydın’ın altın çağını yaşamadığını iddia ettiğini ifade eden Ökten, “Aydınlılar AK parti’ye oy verdi. Fakat AK Parti dönemin başkanı İlhami Ortekin’e bile sahip çıkamadı. Bize Ankara, İstanbul,Denizli’den değil, Aydın’da döneminizde yaptığınızı örnek gösteren. Ancak, döneminizde yaptığınız bir şey olmadığı için örnek gösteremiyorsunuz. Artık Aydın Belediyesi ile uğraşmayı bırakın ” ifadelerini kullandı.

İKİZDERE BARAJI KONUSU AK Partili yöneticilerin İkizdere Barajı’nı Aydın’a hediye ettikleri yönündeki açıklamaları bulunduğunu belirten Kalınomuz, “Aydın Belediyesi ile DSİ arasında protokol var. İkizdere Barajı’nın parasını Aydın Belediyesi 30 yıllık süreçte ödeyecek” şeklinde konuştu.

KATI ATIK BEDELİ TARTIŞMASI AK Partili yöneticilerin Aydın Belediyesi’nin en yüksek fiyatta su sattığı yönündeki iddiaları yalanlayan Kalınomuz, “Bu tamamen yalandır. Aydın’da suyun tonu 1,75 TL’den satılırken, AKP’li Kayseri ve Ankara’da 2, İstanbul’da ise 3.38 TL’den satışa sunuluyor. Katı atık bedeli konusunda tartışmalar sürüyor. Aydın Belediyesi’nin bu konuda da çalışması var” diye konuştu.

AK Partili siyasetçileri ciddiyetsizlikle suçlayan Kalınomuz sözlerini şöyle tamamladı: “Böyle konuşursanız, böyle karşılık bulursunuz. Artık Aydın Belediyesi’ni bırakın. Belediyecilik bizim işimiz. Ne yaparlarsa yapsınlar belediyeyi vermeyiz”
Kaynak: İHA