Göçebe Yaşam Tarzını Benimsedikleri İçin Çadırlarda Yaşayan ''Sarıkeçililer'', Kurdukları Derneklerinin İlk Toplantısını Da Kıl Çadırda Yaptı

Göçebe yaşam tarzını benimsedikleri için çadırlarda yaşayan ''Sarıkeçili'' yörükleri, kurdukları derneklerinin ilk toplantısını da kıl çadırda yaptı.

Anadolu'da Sarıkeçililer olarak bilinen ve göçebe yaşam tarzını benimseyen yörükler tarafından kurulan Sarıkeçililer Yaşatma ve Dayanışma Derneği'nin ilk olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesindeki kıl çadırda yapılan genel kurulda dernek kurucu başkanlığı görevine Bayram Gök getirildi.

Genel kurulda yapılan seçimde, 27 üyenin tamamının oyunu alan Gök, yörüklerin göçebe yaşamdan ''yorulduğunu'', yerleşik düzene geçmek için ilk başvurularını dernek kanalıyla Erdemli Kaymakamlığı'na yaptıklarını söyledi.

Başvurularında yörüklerin hem konaklayacakları hem de tarım yapabilecekleri arazilerin tahsis edilmesini istediklerini belirten Gök, ''Her ne kadar keçi ya da koyunlarımızla yaylalara göç etsek de, kış döneminde tarımla da uğraşmak istiyoruz. Çocuklarımızın rahat eğitim görmesini istiyoruz. Teknoloji ve bilgi çağında okumayan insan olmaz, çocuklarımızın her türlü imkandan yararlanmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'deki derneklerin genel kurul toplantılarını genelde kapalı alanda yaptıklarını hatırlatan Gök, Sarıkeçili Yörükleri'nin ise, dernek toplantısını açık havada keçilerin arasında kıl çadırda yaptığını kaydetti.

Gök, derneklerine Karaman, Konya, Aydıncık, Anamur, Silifke, Mut ve Erdemli yöresindeki Sarıkeçili Yörükleri'nden yeni katılımların olduğunu, üye sayılarının 27'den 50'ye çıktığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Derviş Çömez / Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA